Sincretismul artelor – succesul Galei Art Out 2015
Sincretismul artelor – succesul Galei Art Out 2015
Luni, 23 Martie, după orele 1900, pe scena Sălii Pictura a Teatrul Național București a avut loc cea de-a doua ediție a Galei Art Out, un eveniment cultural-artistic exclusivist de amploare. Au fost prezenți profesioniști ai artelor și industriilor creative, personalități ale mediului de afaceri, reprezentanți ai societății civile precum și specialiști din presa scrisă, online și TV.
Evenimentul a marcat aniversarea celor patru ani de activitate ai revistei Art Out și respectiv trei ani de Teen Art Out. Spectacolul galei a prezentat un dialog cultural-artistic remarcabil, definit de colaborările și fuziunea artiștilor deja consacrați cu cei aflați la început de drum spre scena culturală românească. Îmbinarea artelor performative a adus voie bună și încântare tuturor celor prezenți.
Gala a fost deschisă cu proiecția retrospectivei Art Out 2014 care a introdus spectatorii într-o atmosferă familiară, stârnind interesul și curiozitatea acestora cu privire la spectacolul ce a urmat. Amfitrionul evenimentului, Marius Călugărița, actor al Teatrului Evreiesc de Stat, a dat cuvântul doamnei Adriana Popescu, PR-ul Teatrului Național București, în deschiderea programului artistic.
Spectacolul a debutat cu un recital de muzică de operă al solistei Raluca Elena Burlan care a delectat auzul celor prezenți cu vocea sa profundă, dar în același timp suavă.
Apoi fuziunea s-a concretizat printr-un performance realizat de violonista Natalia Pancec, în colaborare cu Daniela Bălan, artist vizual, care au binedispus întreaga audienţă.
Atmosfera a fost una plină de emoție, sunet, culoare, vibrații. Spectatorii au rezonat cu arta în cel mai sensibil mod.
Aplauze și aprecieri au fost aduse și Cvintetului Școlii de Muzică Brio Club, care a continuat în aceeași notă rezonantă, încântând spectatorii cu acorduri de vioară, violoncel, chitară, flaut și pian, acompaniat și de o interpretare canto extraordinară de muzică clasică și veche din repertoriul românesc și internațional.
Programul a curs în aceeași tonalitate cu o suită de mini-recitaluri solo ale violonistei Natalia Pancec și ale solistei Raluca Elena Burlan, care au făcut legătura într-o notă muzicală cu intrarea pe scenă a actorilor Teatrului Evreiesc de Stat: Nicolae Călugărița, Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Cabiria Morgenstern și Cătălin Stelian. Aceștia au interpretat magistral fragmente din piesa “Mazel Tov and justice for all”, stârnind râsete și ropote de aplauze spectatorilor.
La finalul galei, invitații au avut ocazia să îi cunoască pe voluntarii Art Out, fiind invitați de Marius Călugărița și de Laura Lucia Mihalca, Directorul și Redactorul-Șef Art Out pe scena sălii spectacolului. Cu pași timizi, dar cu privirile pline de încredere, întreaga echipă și-a primit apecierea și aplauzele bine meritate la scenă deschisă.
Astfel, un spectacol aniversar al revistei Art Out s-a transformat într-un adevărat regal al artelor, fiind întru totul dedicat oamenilor pasionați de artă și cultură. Evenimentul s-a încheiat cu un cocktail, acompaniat de acordurile suave de caffe-concert ale violonistei Natalia Pancec.
În cadrul cocktail-ului, desăvârșit de implicarea plină de profesionalism a sponsorilor Restaurantul Il Cantuccio și a Cofetăriei Victoria, invitații au avut parte de un concurs-tombolă, premiat cu un delicios tort, de degustări de aperitive și de selecție de vinuri Beciul Domnesc, precum și de o sesiune de fotografii, unde au fost invitați să își expime emoțiile pictând ei înșiși pe un șevalet. Art Out a organizat un stand unde au fost expuse diverse lucrări de artă și obiecte handmade, realizate cu mare drag și talent de întreaga echipă a revistei. Au fost momente foarte plăcute de networking între invitați, precum și o sesiune de fotografii alături de echipa Art Out.
Spectacolul, precum și buna desfășurare a întregului eveniment a fost rezultatul de excepție a unei munci de echipă, a ambiției și a intensei implicări a acesteia, precum și datorită susținerii sponsorilor și colaboratorilor noștri.