Piesa de teatru „Dureri fantoma”, prezentata la Sibiu
DURERI FANTOMĂ, cea mai recentă producție a Teatrului de Artă București, participă la Festivalul 25 de ore de Teatru Non Stop, în Sibiu.
Teatrul de Artă București anunță participarea la Festivalul 25 de ore de Teatru Non Stop cu două producţii. Spectacolul DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev și one man show-ul PAM-PAM, după pamfletele lui Constantin Tănase, susținut de George Constantinescu, vor fi prezentate în ediţia de anul acesta a Festivalului.
În data de 25 aprilie, cu începere de la ora 23:00, la Sala Studio a Teatrului Național Radu Stanca, Teatrul de Artă București participă cu cea mai nouă producție, spectacolul Dureri Fantomă, ce a avut premiera pe data de 14 martie 2015.
Din distribuție fac parte Rareș Andrici (Dima), George Constantinescu (Gleb), Mihaela Popa (Olga) iar regia îi aparține lui Bogdan Budeș.
Acțiunea spectacolului Dureri Fantomă se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie, un loc în care planează constant promiscuitatea, decadența, lipsa sensibilității umane, toate acestea răsfrângându-se în drama unei femei bântuită și schilodită de propriul trecut zguduitor. Un depou, doi paznici tineri și sufletul Olgăi în căutarea obsesivă a fantomei unei povești pe care nu vrea să o piardă.
În a doua zi a Festivalului (26 aprilie), se va juca cu începere de la ora 18:00, la Cafe Wien, one man show-ul PAM-PAM, după pamfletele lui Constantin Tănase, o comedie amară despre România de acum 70 de ani și cea a zilelor noastre, care, surprinzător a rămas aceeași.
În prologul Festivalului 25 de ore de Teatru Non Stop, la finele lunii martie, actorul și fondatorul Teatrului de Artă București, George Constantinescu, a susținut succesiv în 13 locuri diferite din Sibiu, pe parcursul a 25 de ore non-stop, one man show-ul PAM-PAM. Acum, precum în ultimele 3 ediţii, din nou la Sibiu, invitat în ultima seară de Festival.
Detalii legate de programul integral al Festivalului, dar și alte informații, puteți găsi pe site-ul: http://respirateatru.ro
Teatrul de Artă Bucureşti (TAB) este un organism independent, care a luat fiinţă sub această denumire în anul 2010, dar a cărui experienţă artistică începe cu alţi patru ani în urmă. Dedicat în întregime artei actorului – de unde şi titulatura – TAB a adunat cu cele 10 producţii, încă din prima stagiune, peste 500 de reprezentaţii atât în săli clasice de spectacol, cât şi în spaţii neconvenţionale (cluburi, pub-uri, spaţii de evenimente).