Maestrul GHEORGHE ZAMFIR, emblemă a proiectului de anvergură ”DESTINNAȚIE ROMÂNIA”

Pe 18 decembrie, artistul va susține un concert extraordinar de Crăciun, alături de unii dintre cei mai buni artiști români, pe scena Sala Palatului.
Mari vedete ale scenei românești își dau întâlnire în 18 decembrie la Sala Palatului din București pentru un spectacol extraordinar de Crăciun, ce se anunță a fi evenimentul lunii decembrie.
Alături de gazda acestei seri de gală, marele maestru al muzicii Gheorghe Zamfir, vor fi artiști de geniu ai scenei românești, violonistul Eugen Sârbu, venit special împreună cu vioara sa Stradivarius de la Londra, actorul Dan Puric ce pregătește un moment unic, dedicat acestui spectacol, soprana Alexandra Coman, pe care ați putut să o urmăriți evoluâmd alături de Placido Domingo sau Jose Carreras, emblematicul cor de camera Madrigal și , nu în ultimul rând, Orchestra Națională Gheorghe Zamfir, sub bagheta carismaticului dirijor Florin Totan.
VIDEO GHEORGHE ZAMFIR: https://www.youtube.com/watch?v=dJByeRX004M
Maestrul Gheorghe Zamfir, este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea, are peste 160 de albume înregistrate, şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumărate distincţii şi onoruri la nivel mondial.
Programul concertului din 18 decembrie va cuprinde prelucrări folclorice românești, interpretate în mod autentic, melodii celebre din repertoriul internațional, lucrări clasice şi creații proprii ale maestrului Gheorghe Zamfir, dar și inspiratele momente artistice semnate de inegalabilul Dan Puric.
Spectacolul se înscrie în seria de evenimente concertistice cu participarea extraordinară a artiștilor români, a căror valoare a depăşit în notorietate graniţele României şi ale căror cariere artistice se află permanent, atât în atenţia specialiştilor din domeniu, cât și a publicului internaţional, promovând imaginea României şi a culturii româneşti în lume. Sintetizat, proiectul ”DESTINNAȚIE ROMÂNIA” promovează brand-uri artistice românești cu palmares national si internațional.
Prezenţa evenimentului în mass-media internaţională, pe paginile oficiale şi de social media ale marilor artişti români prezenți în spectacolul din 18 decembrie de la Sala Palatului, duce la promovarea valorilor româneşti, a autencităţii naţionale şi implicit a României ca destinaţie.
Biletele pentru concertul extraordinar de Crăciun ”Gheorghe Zamfir și invitații săi” au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de la Sala Palatului, Cinema Patria, TNB, in magazinele Inmedio, Vodafone, Orange, Domo, Libraria Eminescu, in reteaua agentiilor EUROLINES & TUI TRAVELCENTER si online pe www.bilete.ro, www.bilet.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.ticketstore.ro si www.ticketnet.ro.
Prețurile acestora variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează:
VIP -199 Ron
Cat. I: 149 Ron
Cat.II – 99 Ron
Cat.III – 75 Ron;
Cat IV – 49 Ron.
VIDEO Gheorghe Zamfir ”Ciorcârlia”:

INFORMATII GENERALE:
“Muzician complet, virtuoz tulburǎtor, Gheorghe Zamfir posedǎ o personalitate iradiantǎ. Electrizeazǎ o salǎ din câteva mǎsuri”, titra publicaţia elveţianǎ L’impartial.
“Aceastǎ muzicǎ n-are vârstǎ. Ea este viaţa de toate zilele a unui popor şi natura care-l înconjoarǎ”, consemna Valeurs Actuelles, din Franta.
France Soire nota: “Zamfir şi naiul sǎu: o muzicǎ ce te face sǎ visezi (…) Te aruncǎ într-un extaz aproape de beatitudine, liniştit, fǎrǎ exces, chiar fǎrǎ sǎ-ţi dai seama”.
Acestea sunt doar câteva exemple care contureazǎ universul creat prin sunet de maestrul Gheorghe Zamfir în concertele sale susținute pentru publicul larg, dar și pentru șefi de state și personalități, printre care se numara împărăteasa Japoniei, președintele Columbiei și Papa Ioan Paul al II-lea.
A fost primit de trei ori la Vatican, devenind primul muzician care a cântat în timpul mesei private a Papei Jean Paul al II-lea, primind medalia Vaticanului şi de două ori diploma Universităţii Don Bosco din Roma.
A fost solicitat pentru înregistrarea muzicii filmului “Marele blond cu pantof negru” a producătorului francez Ives Robert, “Picnic at Hanging Rock” în Australia, “Once upon a time in America” si “Karate Kid” la Hollywood, iar în 2004 interpretarea melodiei “Păstorul Singuratic” este folosită de regizorul Tarantino în filmul “Kill Bill”. Urmează alte lucrări adoptate de industria cinematografică: în 1975 pentru filmul “Brâncuşi şi mânăstirile din Moldova”, în anul 1978 “Blestemul pământului şi blestemul iubirii” sub regia lui Mircea Mureşan după romanul “Ion” de Liviu Rebreanu, la care obţine premiul I pentru compoziţie iar în 1996 înregistrează muzica filmului macedonean ”Lacul”. Toate aceste filme au avut un imens succes mondial.
După 1990 revine din exil şi îşi continuă concertele şi turneele în Germania, Franţa, Elveţia şi mai ales Turcia, unde este declarat cel mai popular compozitor şi artist al secolului XX.
Avem cu toţii privilegiul şi deosebita bucurie, ca pană la finele anului 2014, să sărbătorim 50 de ani de activitate artistică a maestrului Gheorghe Zamfir, pe marea scenă a lumii.
Eugen Sârbu este violonist de marcă, la nivel internaţional, care locuieşte la Londra, posesorul viorii Stradivarius, datând din 1729 şi muzicianul care a cântat pe vioara lui Paganini, facută de Guarnieri del Gesu în anul 1742. Este singurul violonist român a cărui nume stă alături de George Enescu, în renumitul Oxford Dictionary of Music. Cariera internationala a lui Eugen Sarbu a fost lansata printr-un numar impresionant de medalii de aur la mai toate marile concursuri internationale de vioara din Europa si America de Nord, culminand cu Premiul Rockefeller pentru Muzica in Statele Unite, Premiul I la Concursul International Paganini (Genova, Italia), la numai doua luni dupa ce castigase Premiul I si Premiul Publicului la Concursul Carl Flesch din Londra. Ca rezultat, arta sa il duce pe cinci continente, aparand ca solist al marilor orchestre ale lumii.
Personalitate artistică extrem de efervescentă a teatrului românesc, Dan Puric este distins cu numeroase premii și onoruri pentru activitatea sa culturală.
Crucea Casei Regale înmânată de Majestatea Sa, Regele Mihai al României, 2009 / Premiul „Aristizza Romanescu” al Academiei Române pentru realizările din cinema şi teatru / Premiul UNITER pentru Teatru Non-verbal, 2003/ Marele Premiu la Festivalul One Man Show de la Chişinău/ Marele Premiu UNESCO pentru Dezvoltare Culturală – „pentru promovarea artei scenice româneşti în străinătate (modalităţi de exprimare scenică)/ Marele Premiu al Fundaţiei „Anastasia”, 2002/ Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler – „pentru servicii excepţionale în cultură”, 2000/ Premiul UNITER acordat de Secţia Română a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru pentru spectacolul „Toujours l`amour”, 1999, etc.

Alexandra Coman este una dintre sopranele române aplaudate deja pe marile scene ale lumii, unde a cântat alături de Placido Domingo sau José Carerras şi care a studiat cu Luciano Pavarotti. Tânăra artistă a reuşit în scurt timp să cucerească inima publicului prin evoluţia sa vocală şi teatrală, interpretând de-a lungul carierei numeroase roluri, printre care Hanna din opereta „Vaduva veselă” de F. Lehar, Micaela din opera „Carmen” de G. Bizet, Liu din opera „Turandot” de G. Puccini, Mimi din opera „La boheme”, Susanna din opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart şi Zerlina din opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart.
Corul Madrigal a fost fondat în 1963 de către profesorul Marin Constantin și un grup de studenți ai Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București. De atunci, acesta a devenit cel mai cunoscut cor din România și unul dintre cele mai bine cotate coruri de cameră de pe scena internațională. De la înființarea sa ca şi cor național în 1968, a lansat un important număr de albume, a participat la un număr mare de filme și a primit numeroase premii naționale și internaționale.
Născut în București, într-o familie de muzicieni, dirijorul Florin Totan a studiat contrabasul și a câștigat o serie de competiții muzicale naționale. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și a studiat dirijatul cu unul dintre profesorii eminenți, Constatin Bugeanu. Cel mai important moment al carierei muzicale, declară domnia sa, a fost înâlnirea cu “legendarul Celibidache”, studiind cu acesta cursul de Fenomenologie Muzicală la Munchen și Mainz. De asemenea a studiat la “Chigiana” Musical Academy din Siena/Italy, cu recunoscutul Franco Ferarra, participând la Berlin şi Paris la cursurile de dirijat oferite de Richard Schumacher. Este recunoscut ca unul din muzicienii români cu cea mai intensă și bogată activitate concertistică internațională, dirijind frecvent pe mai multe continent.

Afis_Destinnatie_Romania

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »