Jocurile video şi de ce le iubim
Îmi doresc să vă mărturisesc că am fost un gamer aproape întreagă mea viaţă. Am primit prima consolă, un Playstation 2, la 5 ani şi am rămas iremediabil îndrăgostit de aceasta. De la clasice precum “Mario” şi “The Legend of Zelda” până la capodopere moderne precum “The Shadows of Mordor” şi chiar surprinzătoarele jocuri indie precum “Undertale” şi “Five Nights at Freddie’s”, lumea gaming-ului a devenit extrem de largă şi primitoare, pregătită pentru orice fel de consumator. A atras de la sportive până la actori şi vedete, şi mai ales, artişti. Aş dori să vă prezint azi câteva detalii despre jocurile mele favorite şi cum m-au influenţat.
World of Warcraft este cel mai mare MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) din toate timpurile. Însumând în cele mai bune timpuri ale sale mai mult de 12 milioane de jucători activi, WoW este o franciză bine cunoscută în lumea gaming-ului. A fost publicat de Blizzard Entertainment în 2004 şi este al patrulea joc ce se petrece în universul Warcraft, primul fiind Warcraft: Orcs and Humans din 1994. Acest joc îţi dă sentimentul unei a doua vieţi. Îmi amintesc şi acum ce sentiment de renaştere am avut când mi-am creat primul avatar, un Night Elf Rogue, şi am început să explorez imensa lume a Azeroth-ului. Jocul are poveşti bine scrise, piese de artă superbe şi a inspirat chiar melodii surprinzătoare. Nu mă credeţi? Ascultaţi doar “Lament of the Highborne”. Pentru mulţi jucători, inclusiv eu, lumea din WoW va fi mereu o “casă departe de casă”. Şi ghiciţi ce? O pot vizita chiar de acasă!
League of Legends este al doilea joc pe care aş dori să îl discut. Cel mai popular MOBA, sau “Multiplayer Online Battle Arena”, League of Legends a fost produs şi publicat de către Riot Games, şi a fost bazat pe un mod al Warcraft III: The Frozen Throne numit Defence of the Ancients. Din punct de vedere competitiv există multe turnee, iar premiul de la Campionatul Mondial din 2016 a fost de 6 milioane de dolari. Jocul are reguli relativ simple, dar cucereşte jucătorul printr-o varietate foarte largă de “campioni” pe care jucătorul îi poate utiliza. Nici din punct de vedere muzical jocul nu e mai prejos, cu piese precum “Here comes Vi” şi “Get Jinxed”, şi este per total o experienţă ce merită trăită. Desigur, până veţi întâlni un Teemo. Serios, nicio persoană care a jucat vreodată jocul nu îl suportă pe Teemo.
În final, aş dori să vorbim despre “Undertale”. Jocul a fost produs de dezvoltatorul indie şi compozitorul Toby Fox şi lansat în 2015. În comparative cu alte jocuri, pe lângă ucis, Undertale oferă opţiunea de a le arăta milă monştrilor. Întreaga premisa a jocului este aceea că cu cei diferiţi de noi, sau cu “monştrii”, poţi formă o prietenie şi poţi relaţiona, spre deosebire de variantă mai violentă, lupta. Jocul are nişte personaje memorabile, precum Toriel, Sans şi Undyne, muzică e superbă, cu piese că “Megalovania”, “Death by Glamour” şi “Spider dance” iar artă 8-bit este folosită în mod fermecător.
Acum că am ajuns la finalul listei pot doar să vă încurajez să luaţi un controller, să va faceţi rezervă de sucuri şi să urlăm toţi împreună ca naţiunea de gameri ce suntem: “Have fun!”
Material scris de Andrei Dobra