Iubirea pe Lipscani

Pe 28 februarie, sărbătorim iubirea la Teatrul de pe Lipscani, cu spectacolul „Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire”, la ora 19.00, în regia lui Chris Simion, cu o distribuţie tânără şi dinamică, formată din actriţa Carla-Maria Teaha şi dansatorii Irina Strungăreanu şi Denis Bolborea.

StudiiDespreIubire_ Afis

Fără să fie o dramatizare după eseul lui Ortega y Gasset, spectacolul lui Chris Simion aduce în contemporaneitate ideile filozofului despre sentimentul universal al iubirii.
„Dacă nu ar fi spectacolul meu, aș spune că e genial. Fiind spectacolul meu, spun doar că e beton. Am avut norocul să lucrez cu trei oameni extraordinari, care mi-au dat cec în alb și au avut încredere deplină în țăcănelile mele. Coregrafa Irina Strungăreanu, dansatorul Denis Bolborea și actrița Carla-Maria Teaha. Bonus: Tiger Lillies din a căror muzică mi-am făcut coloana sonoră. Spectacolul n-are o distribuție care să te agațe prin notorietate, dar te convinge prin performanță. Timp de 1 oră și 15 minute… o temă clișeu, iubirea, devine un studiu plin de (auto)ironie. Nu m-am inspirat din situații dramatice și telenovelistice, ci din cele pline de umor. Nu are pauză, este one shot. Nu e clasic, ci un puzzle de teatru – dans – video – sunet. Mi-am dorit de foarte mult timp să semnez un astfel de spectacol. Iată-l.” (Chris Simion, regizoarea spectacolului).
„Iubirea este un impuls către perfecţiune”, spune Ortega y Gasset, o mişcare a sufletului care iese din sine şi se îndreaptă către ceva care îl poate înălţa. Dar realitatea este departe de a fi o poveste cu prinţi şi prinţese, iar replica pe care o dă Chris Simion filozofiei lui Ortega y Gasset plasează iubirea într-un context modern, realist, în care să poţi trăi mai mult şi visa mai puţin. „Ne-ar fi mult mai simplu dacă n-am mai căuta în celălalt perfecţiunea” – dezamăgirea ar fi mai mică. Spectacolul lui Chris Simion vorbeşte despre iubire şi viaţă, despre speranţă şi iluzie, despre aşteptări vs. împliniri, cu o ironie dulce-amară şi cu un umor eliberator, și pune accentul pe iubirea de cuplu, în care oricine se poate regăsi. În definitiv, fiecare dintre noi a avut la început un balcon ca în Romeo şi Julieta, pe care apoi au întins rufe.
Din distribuţia fac parte trei tineri artişti care aduc un suflu de prospeţime în teatrul independent românesc:
Carla-Maria Teaha a absolvit Jurnalismul şi apoi secţia de Arta Actorului, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București. O puteţi vedea în „7 Blesteme… cerute, făcute, legate” şi „Maitreyi”, dar s-a făcut remarcată şi în domeniul cinematografiei, prin rolul din „Catafalce” (care face parte din omnibusul „Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti”) selectat în 2014 la Festivalul de Film de la Cannes, secţiunea Short Film Corner. Carla îmbină activitatea artistică şi cea de management cultural: şi-a înfiinţat propria companie de comunicare culturală şi este director executiv al Festivalului de Teatru Independent Undercloud.
Irina Strungăreanu a absolvit secţia de coregrafie, la Universitatea de Ştiinţă şi Artă „Gheorghe Cristea” (2010), și Facultatea de Marketing în cadrul Academiei de Studii Economice (2010). Timp de nouă ani, a făcut balet cu profesorul Nicolae Ionescu, urmând ca, timp de mai mulți ani, să cocheteze intens cu street dance-ul. Printre proiectele cele mai dragi se numără scurtmetrajul „Collective Identity” (coregraf Sandra Mavhima), spectacolul „Mazed”, primul realizat de Irina în calitate de coregraf (2012) și, nu în ultimul rând, musicalul „Romeo şi Julieta”, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”. De-a lungul timpului, a participat la numeroase workshopuri de dans, atât în țară, cât și afară. În prezent, dansează în spectacolul „7 blesteme… cerute, făcute şi legate” (regizor Chris Simion), la Godot Cafe Teatru, a realizat mișcarea scenică pentru spectacolele „Hoții de frumusețe” și „Prestez servicii artistice” (regizor Chris Simion), colaborează ca dansator pentru emisiunile X Factor, Romania dansează și iComedy.
StudiiDespreIubire_Denis Bolborea, Irina Strungareanu, CarlaMaria Teaha
Denis Bolborea a absolvit secţia de Coregrafie a U.N.A.T.C „I. L. Caragiale”, în 2013. A fost interpret în spectacolele „The Nothing Box” (semnat de Silvia Călin) şi „Romeo şi Julieta” (coregrafia Eva Duda). Este pasionat de hip-hop, a participat la multe workshopuri, printre care Jay select workshop – Locking, old school hip hop, jazz-hip hop şi Battery Dance Company Contemporary. A obţinut locul I (Hip Hop) la International Championship of Modern Dance IDF Belaria Rimini; Locul I (Hip Hop) şi locul II (Popping) la International Championship of Modern Dance IDF, Croaţia.

„Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire” este primul spectacol marca Chris Simion Theatre and More prin care regizoarea şi îşi propune să realizeze cel puţin o dată pe an un spectacol exclusiv cu tineri pe care doreşte să-i promoveze, mergând pe principiul că nu notorietatea atrage, ci performanţa.

Costul unui bilet este 35 de lei şi se poate achiziţiona de pe www.bilete.ro sau de la casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani (str. Lipscani, nr. 53).

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »