Expoziţii Art Yourself: Floarea vietii (Daniela Fainis) şi Cut yourself art (Emilia Persu)
Daniela Fainis, un artist de marca al generatiei sale, modeleaza portelanul cu rafinament, emotie si finete.
A expus in Romania, Japonia, Germania, iar lucrarile sale se intalnesc atat in muzee, cat si in colectii private.
In 2004 a fost premiata cu Meritul cultural in grad de Comandor oferit de Presedintele Romaniei
„Ca artist e greu sa nu fi fascinat de potentialitatile acestui simbol – floarea vietii.
Pentru mine provocarea a fost sa evadez din aparenta monotonie a compozitiei data de rapoartele ei geometrice inconturnabile.Insa trebuie sa recunosc ca, pe masura ce construiesti tesatura incepi sa fi subjugat de ritmul ei, care reverbereaza din petala in simbol solar, in inele inlantuite, in hexagon, capatand apoi o spatialitate aproape incontrolabila.
E ca o calatorie prin locuri stiute, dar mereu redescoperite, inevitabil readucandu-te prin punctul de inceput, intr-un plan mereu altul.”
…………………………………………………
Emilia Persu, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1998, membră în Consiliul Director al Uniunii Artiştilor Plastici din România din 2012, membră a Fundaţiei HAR din Bucureşti, membră a Asociaţiei Gravorilor din Budapesta si Director artistic al Festivalului “Printemps des poetes”, România este un artist complex cu o abordare minimalista.
« Pentru mine experimentarea vieții prin artă este ca o călătorie. A călători, a te îndepărta de “la tine” pentru a descoperi și explora un “altundeva”, în perspectiva de a câștiga o cunoaștere mai largă și universală, implică să treci prin experiența călătoriei, cu încercări și întâlniri interculturale, devenind o nouă persoană. Altfel spus, experiența artistică este creatoarea unei dezordini purtătoare de reînnoire. Am lucrat și experimentat mai multe tehnici de la pictura în ulei pe pânză, pe lemn, până la gravură, fotografie, colaj, carte-obiect. Toate tehnicile au fost instrumente de orientare în călătoria mea prin spațiul personal și universal. »
CUT YOURSELF ART – Arta este ceea ce dai de la tine, pentru tine și pentru ceilalți. Ochiul privitorului alege compozițiile care îi spun povestea, îi trezesc simțurile, emoțiile sau mintea. El taie din imagine ceea ce i se pare că îi aparține sau înglobează imaginea în arhiva proprie.
Din ceea ce voi expune puteți să vă” tăiați” fragmentul de artă…