Eco-Rom Ambalaje lansează concursul Eco Wi-fi Zone Design

Eco-Rom Ambalaje – compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje – organizează, în perioada 5 – 30 noiembrie concursul Eco Wi-fi Zone Design. Acesta reprezintă o continuare a demersurilor organizației de a susține tinerii specialişti în domeniul arhitecturii şi designului și de a oferi administraţiilor locale o zonă atractivă și utilă pentru comunitate și cu un impact minim asupra spaţiului natural.

Astfel, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani – studenți, proaspăt absolvenți sau practicieni în domeniul arhitecturii sau designului – sunt invitați să îşi pună în practică cele mai inedite idei de amenajare a unei „zone eco wi-fi”. Aceasta se dorește a fi un spațiu inedit de relaxare, cu elemente realizate din materiale reciclate, cu o zonă high tech, unde trecătorii își pot încărca telefonul, laptopul sau tableta prin intermediul instalațiilor cu celule fotovoltaice și unde pot avea acces gratuit la internet. În plus, această zonă evidențiază importanța colectării separate și a reciclării deșeurilor de ambalaje prin prezența mesajelor eco și a spațiilor special amenajate pentru separarea deșeurilor.

„Într-un context în care trendul eco a luat amploare, credem că este necesar ca și arhitecții să reflecte, în lucrările lor, importanța protejării mediului, în general și a reciclării, în special. Numai punând la dispoziție oamenilor locuri atractive, care să îi și responsabilizeze în același timp, îi putem determina să aibă un comportament adecvat față de mediu. Prima zonă de picnic 100% eco implementată anul acesta în Tulcea este un real succes și avem încredere că și zona eco wi-fi va fi pe placul românilor”
a declarat Lorita Constantinescu, Director PR & Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

Proiectele înscrise trebuie să exceleze prin calităţile lor estetice, dar şi să respecte cerinţele funcţionale şi de buget, astfel încât să ofere o soluţie durabilă, uşor de adaptat şi implementat în cât mai multe zone din ţară, chiar de către tinerii arhitecți care le-au propus.

Câştigătorul marelui premiu va primi 1.500 de euro şi şansa de a transforma în realitate propriul proiect de amenajare, iar participanţii clasaţi pe locurile II şi III vor câştiga 700 şi respectiv, 300 de euro. Zona Eco Wi-fi va fi amenajată în orașul câștigător al competiției Eco-Rom Ambalaje “Orașul Reciclării – ediția a II-a”, proiect ce se va desfășura în prima parte a anului 2014.

Concursul Eco Wi-fi Zone Design este promovat și susținut de Ordinul Arhitecților din România. Partenerii acestui proiect curajos sunt Iqads, Arhimania, Arhiforum, Igloo, Designist.ro, Modernism.ro, Feeder.ro, Hipmag.ro și GensduBien – Comunitatea oamenilor de bine.

Pentru regulamentul concursului, alte informaţii suplimentare despre competiţie, precum şi realizarea înscrierilor în concurs, cei interesaţi pot accesa www.ColecteazaSelectiv.ro în perioada 5 – 30 noiembrie 2013.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

IMAGE PR – Ruxandra Popescu;
Tel: 0742.011.292;
E-mail – ruxandra.popescu@imagepr.ro

Despre Eco-Rom Ambalaje

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.
Eco-Rom Ambalaje a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca prima jumătate a anului 2013 să se încheie cu 2591 de companii responsabile în portofoliu. Eco-Rom Ambalaje a preluat şi a îndeplinit cu succes, în fiecare an, obligaţiile de valorificare şi reciclare pe care şi le-a asumat pentru membrii săi.
Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia, care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

În 2012, Eco-Rom Ambalaje a îndeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% şi a valorificat 61% (398.463 tone) din cantitatea de deşeuri de ambalaje puse pe piaţă de membrii săi (651.126 tone). Creșteri semnificative în ceea ce privește cantitatea de deșeuri de ambalaje reciclată s-au înregistrat, în principal, la ambalajele de tip PET și aluminiu. Astfel, la finalul anului 2012, au fost reciclate 2,7 miliarde de PET-uri (67.902 tone) și 400 de milioane de doze de aluminiu (5.073 tone).

În prima jumătate a anului 2013, Eco-Rom Ambalaje a extins serviciile de colectare separată în 450 de localități, cu aproximativ 165 mai multe decât aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în prezent, aproximativ 45% din populația României – circa 9 milioane de români – au acces la sistemul de colectare selectivă prin cele aproximativ 17.500 pubele colorate puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje.

Datorită rezultatelor obținute și a susținerii permanente a industriei, respectiv a producătorilor de bunuri ambalate, în dezvoltarea și eficientizarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje la nivel național, Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 80% din obligația de reciclare a României pentru deșeurile de ambalaje (conform ANPM 2011).

Despre Punctul Verde
“Punctul Verde” este un simbol internaţional care semnalează cumpărătorului că firma producătoare sau importatoare s-a angajat să îndeplinească obligaţiile de reciclare şi valorificare a cantităţilor de ambalaje puse pe piaţă, prin contribuţia la dezvoltarea sistemului de colectare selectivă de la populaţie.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
IMAGE PR – Ruxandra Popescu; Tel: 0742.011.292;
E-mail – ruxandra.popescu@imagepr.ro

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »