Call for artists – expozitie colectiva la muzeul F. Binder, Sibiu
Call for artists
Către Ţara Soarelui Răsare
Expoziţia colectivă de arte plastice, arte decorative şi origami
26 aprilie – 20 mai 2013
Gazda : Muzeul de etnografie Franz Binder, Sibiu
Curator: Laura Lucia Mihalca
Organizator: Art Out
Motto:
“Am poposit
intr-o trecatoare de munte
tocmai deasupra unei ciocarlii.”
Matsuo Basho, cel mai faimos poet al perioadei Edo din Japonia
Laura Lucia Mihalca vă invită sa expuneţi în cadrul expoziţiei colective de arte plastice şi decorative Către Ţara Soarelui Răsare, găzduită de Muzeul de etnografie Franz Binder, Sibiu.
Expozitia va fi inclusa in seria de activitati muzeale desfasurate in cadrul evenimentului Noaptea muzeelor, derulat in data de 19 mai la nivel national.
Expozitia este gazduita de Muzeul de Etnografie F. Binder, Sibiu, in paralel cu o expozitie de fotografie inspirata de sarbatorile sacre japoneze.
Mai mult decat atat, expozitia va face parte din seria proiectelor muzeale incluse in Noaptea Muzeelor, eveniment ce va avea loc pe 19 mai.
Tema de pornire a acestui proiect expozitional este calatoria, inteleasa ca drum initiatic, cu toate sensurile/ simbolurile ei aferente.
Tema expozitiei – calatoria, este foarte permisiva, in sensul ca admite urmatorele : peisaje, compozitii cu personaje, compozitii florale/ decorative, alegorii/ reprezentari mitologice, compozitii abstracte. Este incurajata in special participare cu lucrari inspirate din cultura si civilizatia japoneza si in special a peisajelor/ scenelor alegorice/ mitologice.
Mai mult decat atat, lucrarile vor fi prezentate alaturi de haiku-uri ale lui Basho, acest concept expozitional, cat si selectia poemelor revenind curatorului.
Astfel, expozitia isi propune sa aiba element unificator relatia om-natura, abordata din perspectiva contemporana. Dorim sa realizam aceasta apropiere atat prin intermediul lucrarilor de arte plastice, arte decorative si origami, cat si prin intermediul haiku-urilor.
De ce sa expuneti
Alegand sa expuneti, va veti bucura de:
Conditii excelente de organizare a expozitiei
Expunere intr-un centru cultural remarcabil, situat in centrul Sibiului
Expunere in cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor
Mediatizare foarte buna a evenimentului in randul presei locale si nationale
– Publicitate aferenta
Si multe altele….
Cine suntem
Laura Lucia Mihalca – curator si artist plastic
Este absolventă a Universitatii de arte din Bucuresti, sectia Istoria si Teoria artei si a liceului de arte plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti, secţia ceramică. Are o dubla formatie universitara, fiind absolventa si a Universităţii Bucureşti la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Filologie franceză – germană.
In iunie 2013 urmeaza sa isi sustina licenta la Istoria Artei, cu titlul Dorel Zaica – artist si pedagog, coordonator conf. univ. dr. Ioana Beldiman.
Din ianuarie 2011 este director şi redactor – şef în cadrul revistei Art Out, o revistă de artă şi arhitectură; fiind şi directorul fondator al revistei.
In calitate de curator, a organizat si promovat o serie de expozitii, dintre care mentionam: Taram de poveste – Universitatea Nicolae Titulescu (decembrie 2012), Taram de poveste – Primaria sector 4, Bucuresti (decembrie 2012),“Sară pe deal/ Eve on the hill”, atriumul Primăriei Sibiu, (septembrie 2011), Sentimente colorate, Muzeul Naţional al Literaturii Romane, Bucureşti (martie 2011), Expozitie de fotografie, Casa de Cultura a studentilor Preoteasa, Bucuresti (martie 2010), Pasaje/Passages, Primăria sector 3, Bucureşti (martie 2010).
Muzeul Franz Binder (str. Piata Mica nr. 11, Sibiu), inaugurat in 1993, este departament al Complexului National Muzeal Astra si, totodata, primul si singurul muzeu din Romania (pana in prezent) care prezinta cultura si civilizatia si arta popoarelor extraeuropene.
Amplasat in plin centru al Sibiului, muzeul este situate intr-o cladire monument istoric, construita in stil neogotic, intre anii 1865-1867.
Conditii de participare
Expozitia este deschisa tuturor creatorilor de frumos din Bucuresti, fara limitari de varsta/ studii in domeniu sau mijloc de exprimare artistic.
Sunt admise toate tipurile de arta (arte plastice, arte decorative, origami, arte video, instalatii etc.).
Dimensiuni minime ale lucrarilor: minim 30 cm si maxim 100 cm.
Cei care doresc sa expuna, vor trimite pe adresa laura@artout.ro (avand ca subiect “expozitie Sibiu’) pana pe 8 aprilie (inclusiv) imagini cu lucrarile pe care doresc sa le expuna (imagini la cea mai buna calitate, intrucat vor putea fi incluse pe afis) si un CV artistic, astfel confirmand ferm participarea la expozitie. Dupa aceasta data, curatorul va realiza selectia lucrarilor (9 aprilie), urmand ca in perioada 15- 19 aprilie artistii sa depuna lucrarile.
Cei care se inscriu ca participanti in expozitie mai tarziu de 8 aprilie nu vor fi inclusi/ mentionati pe afis.
Servicii oferite: organizare (transport lucrari in si din Sibiu, panotare expozitie, realizare concept grafic si text pentru etichete, afis, invitatie, pliant, comunicat de presa si articole in presa, realizare de parteneriate media cu presa scrisa si radio locala si nationala, deschidere vernisaj, asigurare protocol vernisaj, filmare si fotografiere vernisaj), mediatizare ante – si post- eveniment, realizare prezentare video a expozitiei/ vernisajului (dupa eveniment).
Lucrarile vor conţine pe verso datele personale: nume, prenume, titlul lucrării, dimensiune, material, tehnică, anul realizării, pret, adresa, număr de telefon şi e-mail.
Taxa de participare pentru expozitie este de 50 RON pentru organizare si o taxa per lucrare:
– 50 ron/ 1 lucrare
– In cazul expunerii a doua sau trei lucrari, taxa per lucrare devine 40 ron
Nota: in cazul lucrarilor de ceramica/ sticla/ sculptura, se va percepe taxa de 50 ron, taxa fixa, fara reducerile de mai sus, indiferent de numarul lucrarilor expuse, intrucat necesita transport, expunere si ambalare speciale.
In momentul achitarii taxei, se va semna un acord scris intre artist si organizator, in dublu exemplar.
Fiecare participant va primi un pliant, un afis, si un CD personalizat (inscriptionat) care va conţine fotografii ale tuturor lucrarilor participante si fotografii de la vernisaj.
Artistii din Bucuresti vor preda lucrarile la adresa Calea Vitan nr. 109, bl. V15, ap. 1, sector 3, Bucuresti, in zilele de 15-19 aprilie, cu un telefon in prealabil (0747060128).
REGULAMENT
1. Orice lucrare care nu corespunde condiţiilor de participare va fi respinsă şi expediată cu plata la destinatar prin Fan Courier.
2.Toate lucrarile vor avea agatatoare pe spate si vor fi ambalate pentru transport.
2. Lipsa unui ambalaj corespunzător conduce de asemenea la respingerea lucrărilor.
3. Curatorul va verifica la primire starea lucrărilor.
4. Curatorul va preda lucrările, pe baza unui proces verbal de predare – primire, muzeului gazdă. În perioada de desfăşurare a expozitiei, muzeul gazdă este responsabil de integritatea lucrărilor.
5. Participanţii din Bucureşti vor ridica lucrările în primele 5 zile de la finalizarea ultimei expoziţii. Dupa această dată comitetul curatorial nu mai este responsabil pentru lucrări.
6. Fiecare lucrare va fi returnată în ambalajul expeditorului, eventualele deteriorari datorate returului neintrând în responsabilitatea comitetului curatorial.
Pentru orice alte intrebari, nelamuriri, va rugam contactati curatorul.
Impreuna, putem crea un eveniment remarcabil, gazduit de un spatiu cultural de exceptie.
Contact curator:
Laura Lucia Mihalca
Curator & artist plastic
Director & redactor-sef revista Art Out
www.lauraluciamihalca.blogspot.com
0747060128