Colecții ciudate din muzeele lumii
Colecții ciudate din muzeele lumii
Patru dintre multe muzee ale lumii care prezintă colecţii ciudate sunt descrise în rândurile următoare. Acestea aşteaptă să fie vizitate şi să le fie descoperite secretele.
Ai vizitat muzee de artă, de istorie, de ştiinţă, dar în câte muzee care găzduiesc colecţii bizare ai intrat? Unii le cred dezgustătoare, alţii înfricoşătoare, iar alţii atrăgătoare! Iată primul episod din “ Colecţii ciudate din muzeele lumii”. Cum ţi se par?
Muzeul National de Istorie a Funeraliilor
Fondat în 1992, acesta găzduieşte pe un teren de aproximativ 3,500 colecţii de sicrie, o expoziţie de fotografii cu înmormântări din Japonia, o expoziţie intitulată “Celebrating the Lives and Deaths of the Popes”, o expoziţie numită “Istoria imbălsămării” din Egipt etc.
Muzeul Vrolik
Muzeul a fost denumit după Gerard şi Willem Vrolik, profesori de anatomie în Amsterdam. Prin vizitarea muzeului poţi să găseşti răspunsuri unor întrebări pe care probabil ţi le-ai pus până acum, şi anume: Cum arată corpul nostru înăuntru? Cum sunt organele noastre şi unde se află ele mai exact? etc. Muzeul îşi propune să devină un centru academic de predare şi cercetare în istoria medicinei, biologiei şi a antropologiei.
Muzeul Marijuanei şi Canabisului
Primul muzeu dedicat canabisului s-a deschis in 1985 in oraşul Amsterdam, iar în ziua de azi acesta conţine peste 6000 de articole legate de această plantă – de la cultivare până la consum, de la obiceiuri vechi până la medicina modernă. Această expoziţie unică prezintă vizitatorilor cum o singură specie de plantă poate fi folosită în medicină, agricultură, călătoriile pe mare, imbrăcăminte etc. Ben Dronkers, fondatorul muzeului, a declarat că el doreşte să informeze publicul cu privire la aceste plante.
Muzeul Vrăjitoriei
Muzeul de vrăjitorie şi magie găzduieşte expoziţii despre magia populară, magia ceremonială şi wicca. Totalitatea obiectelor expuse aici reprezintă cea mai mare colecţie de astfel de exponate din lume. De asemenea, muzeul dispune şi de cea mai mare bibliotecă ocultă.
Articol realizat de Diana Giura