You are currently viewing Shadows  – The projection of darkness
Veronica Neacsu- daydream 1-tehnica creion si tempera pe panou de MDF- 10cmx13cm

Shadows – The projection of darkness

Shadows – The projection of darkness
Expozitia lunii august din proiectul No. 88
Shadows – The projection of darkness  a sasea tema din cadrul proiectului No. 88, prezinta in luna august artistii:  Dan St. Andrei (fotografie), Radu Carnariu ( pictura), Mara Graur ( fotografie), Marcel Guguianu ( sculptura), Liviu Mihai ( pictura), Veronica Neacsu ( ilustratie), Bogdan Nedelcu ( pictura digitala), Madalina Papastere ( sticlarie), Ioana Stelea ( sticlarie), Claudia Tudor ( pictura), Ioana Ursa ( pictura).

“How can I be substantial if I do not cast a shadow? I must have a dark side also If I am to be whole”  / C.G. Jung

La orele de desen din școală, includerea umbrelor constituia trecerea la un nivel cu totul superior; chiar dacă era vorba de vaze, poduri, pisici, parcă prindeau un pic de viață, în ciuda oricărui deficit de proporție și lipsa altor tehnici printre școlarii de rând.

Vedem lumea din jurul nostru datorită razelor de lumină care se reflectă de pe orice lucru văzut. Umbra este complementară luminii, indispensabilă perceperii lumii din jur. Umbra denotă prezență iar, la nivel etic, conflict. Însă, dacă umbra și lumina coabitează, și nu putem alege pe care vrem să o vedem, atunci poate nici nu există o alegere întrutotul morală, în care lumina este triumfătoare.

Carl Jung a spus că noi de fapt nu ne vedem decât propria umbră și niciodată pe ceilalți. Vedem doar aspecte ale noastre proiectate asupra lor. Același lucru s-ar putea spune și despre artă – este o proiecție a artistului. Sau este cumva de fapt invers spuselor lui Jung? Arta câteodată poate fi umbra proiectată de către lume asupra artistului?

 

No. 88 este un proiect initiat de Art Yourself  pentru anul 2015 care va prezenta  88 de artisti contemporani ce vor derula, pe tot parcursul acestui an,  o proiectie personala, riguroasa, senzoriala, reflexiva si sublima, asupra  viziunii lor artistice.Intregul proiect este structurat in 8 expozitii pe 8 teme diferite, care vor deschide portile publicului in fiecare  luna cu cate 11 artisti diferiti.Intregul concept al proiectului graviteaza in jurul cifrei opt:

88  artisti contemporani

8 expozitii

8 ale fiecarei luni

440 lucrari de arta contemporana

Anul 2015 este 2+1+5 = 8

Proiectul No. 88 va reuni viziuni, abordari, exprimari si sensuri diferite despre viata, arta si gandire creativa ale artistilor contemporani consacrati si tineri.

Asadar, va invitam in fiecare 8 ale lunii sa vibrati impreuna cu noi intr-o corelare intre arta si numerologie, intre mistic si estetic.

Lasă un răspuns