Revista Bucureștiul meu drag în al doilea an


A mai trecut un an din viața revistei Bucureștiul meu drag, din primăvară, cu ajutorul echipei de la Geometry Global (Mihaela Bourceanu și Răzvan Ludu), revista are o nouă înfățișare.

Asociația Bucureștiul meu drag beneficiind de sprijinul Ordinului Arhitecților din România, vă invită să vă bucurați de numărul aniversar 2013 tiparit.

Miercuri, 04 decembrie 2013, de la ora 18:00, sunteți așteptați la Casa Ion Mincu din str. Arthur Verona nr. 19, să sărbătorim împreună al doilea an al revistei Bucureștiul meu drag. Gazdele, membrii Asociatiei Bucurestiul meu drag, vă vor face cadou revista tiparită si veți putea sta la un pahar de vorbă cu cei care au scris în revistă de-a lungul anului 2013.

Despre Revista Bucureștiul meu drag

O publicație manifest dedicată Bucureștiului, așa cum este el, cu bune și cu rele.

Revista dedicată vieții de zi cu zi a orașului, a istoriei și a locuitorilor, abordând domenii variate: obiceiuri, locuri, istorie, arhitectură, patrimoniu, artă, oameni și cultură urbană, toate într-o abordare cât mai vizuală.

În paginile revistei găsim un București așa cum a fost, cum este sau cum am vrea sa fie, vom descoperi atât partea luminoasă a orașului cât și cea întunecată.

Arhiva revistei  http://www.orasul.ro/articles/view/revista-bucurestiul-meu-drag.html

Parteneri:

          Ordinul Arhitecțiilor din România

          Muzeul Municipiului București

          Asociația Istoria Artei

          Geometry Global


 


Asociația Bucureștiul meu drag www.orasul.ro

Promovează cunoașterea Bucureștiului prin excursii, expoziții, revista electronică Bucureștiul meu drag.

Merită să descoperim pentru noi toți și pentru copiii noștri farmecul locului, oamenii și tradițiile care l-au construit, care i-au definit spiritul și care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru. Haideți cu noi!

 

http://2.bp.blogspot.com/-F1CBm34WWaI/UDkZ4nDtl6I/AAAAAAAAADw/dytJzUBr6cs/s1600/sigla+OAR-2.bmp

Ordinului Arhitecților din România www.oar.org.ro  și http://oar.squarespace.com

Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţia profesionala înfiinţată potrivit prevederilor Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, cu modificările şi completările ulterioare. Prin activitatea membrilor săi, O.A.R. are nobila misiune de a convinge pe orice beneficiar al serviciilor de arhitectură că acestea reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicaţii urbanistice, economice, sociale şi ecologice.


Asociația Istoria Artei http://asociatiaistoriaartei.blogspot.com/

Timp de 2 ani s-a ocupat cu organizarea de ateliere de istoria artei pentru copii pentru ca din 2012 să se dedice proiectelor de istoria arhitecturii bucureștene. Organizează tururi ghidate și editează trasee urbane de arhitectură, un proiect de anvergură fiind cel dedicat arh. Cristofi Cerchez (1872-1955). În 2013 a dezvoltat Editura Istoria Artei, lansând diverse publicații de arhitectură.

 

Casa Mincu

Proprietate din prima jumătate a secolului al XIX, intră în posesia arh. Gaetano Burelly de la care a fost cumpărată în 1890 de arh. Ion Mincu (1852-1912). Împreună cu antreprenorul Iosef Piantini, acesta a reparat și remodelat anumite spații în 1890 și 1900. Văduva, Eliza Mincu, a apelat în 1914 la ucenicul soțului ei, arh. Simion Vasilescu, pentru a interveni la dependințe. În prezent, aici este sediul Ordinului Arhitecților din România.

Proiectul editorial a fost finanțat din taxa de timbru de arhitectură a Ordinului Arhitecților din România.

Lasă un răspuns