Madalina Dan, maraton de 8 ore de miscare, la eXplore dance festival

Cel de-al treilea week-end al eXplore dance festival #8 ii are ca invitati pe artistii Adva Zakai (IS/AT), Madalina Dan (RO) si Willy Prager (BG), castigatorul Premiului Publicului Jardin d’Europe 2013.

Sambata, 12.10.2013, de la ora 20:00, la sediul WASP din Strada Ion Minulescu Nr. 67-93 este programat spectacolul lui Adva Zakai (IS/AT), Regarding Yesterday.

Regarding Yesterday este nu unul, ci o serie de spectacole in care publicul prezent influenteaza, de fiecare data, ceea ce va vedea publicul urmator. In octombrie 2013, publicul din Bucuresti va determina ceea ce va vedea, mai tarziu in aceeasi luna, publicul din Belgrad.
Adva Zakai a obtinut in 2010 o bursa de cercetare artistica in cadrul programului de studii postuniversitare a.pass din Antwerpen, unde a studiat influenta abordarilor curatoriale in dezvoltarea unor noi formate de performance. A urmat studii de dans in Israel, iar mai apoi Mime School, Amsterdam (2000 – 2002). In prezent este artist in rezidenta la les Laboratoires d’Aubervilliers (Aubervillers/Paris).

Madalina Dan (RO) va prezenta instalatia Hematopoesis – maraton de 8 ore de mișcare, duminica, 13 octombrie, incepand cu ora 12:00.

Instalatia Hematopoesis propune un maraton de miscare, un tur de anduranta, un cadru in care artista va incerca sa fie in miscare timp de 8 ore. Totul intr-un format de instalatie performativa, in care spectatorii vor putea fi din cand in cand interactivi. La anumite ore Madalina va deschide cadrul pentru sharing, adica, cei care se simt kinestezici pot participa, se pot adauga instalatiei.

In 2010, Madalina Dan a participat la programul Moving Dialogue Bucuresti / New York (Movement Research, CNDB, DTW, Gabriela Tudor Foundation) si a fost artist invitat la Scoala de Dans din cadrul Arizona State University.

Willy Prager (BG) va prezenta, de la ora 20:00, spectacolul The Victory Day.

The Victory Day abordeaza “revolutia” ca subiect reprezentat pe scena. Prin insusirea semnelor, simbolurilor si accesoriilor tipic revolutionare, piesa cerceteaza caracterul performativ al revolutiei. Se foloseste de imaginea revolutiei ca un mecanism automatizat si o pune in actiune prin redescoperirea binecunoscutelor stratageme si cai ale mecanismului teatral, evocand efectele entuziasmului si dezamagirii revolutionare. In incercarea de a le transmite publicului, interpretarea isi manipuleaza rolul si perceptiile, provocand spectatorii sa fie “pro” sau “contra” acesteia. Sunt oare revolutiile posibile si eficiente astazi, cand teatralitatea lor pare sa fi devenit mult mai importanta si atragatoare?

Spectacolul The Victory Day a fost prezentat la Tanztage – Berlin, Antistatic festival – Sofia, Ipulstanz – Vienna, unde a castigat premiul publicului Jardin dʼEurope 2013.

Willy Prager, artist independent, a fost bursier DanceWeb si al Teatrului Treffen Berlin si artist in rezidenta la Tanzquartier Viena si WASP Bucuresti, printre altele. Printre lucrarile personale se numara Prager Strasse, Game-a-porter, Transformability, Egyptina Spring. Este co-fondator al Brain Store Project – Sofia si Nomad Dance Academy, dar si al festivalului Antistatic – Sofia.

Biletele pentru la spectacole se pot achizitiona inainte de inceperea fiecarei reprezentatii la pretul de 20 lei.

Rezervari: office@exploredancefestival.ro

Lasă un răspuns