''ART 4 you in autumn’’

 

4ART au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției  “ART 4 you in autumn”.
Vernisajul  va avea loc în data de 2 noiembrie 2012, orele 18:00.
Vă așteptăm cu bucurie într-o ambianță specială oferită de gazda noastră cafeneaua LITERAT CAFFEE.

 Venirea toamnei animează, din nou, viața culturală românească, și prin expozițiile de ARTĂ vizuală. Spațiile neconvenționale pentru primirea unor expoziții, devin din ce în ce mai preferate de câtre tânăra generație de artiști. Astfel, fuga din tumultul cotidian reprezintă un bun prilej pentru contemplarea estetică.
  ARTA capătă în aceste condiții o triplă valență: cea a decorării unui spațiu, cea a dialogului dintre artistul vizual și public și, nu în ultimul rând, cea a educării vizual estetice. Toate acestea se realizează prin intermediul unuei scenografii complexe punctate de ambient și modelată compozițional prin lucrările artiștilor vizuali.
 La îndeplinirea acestor valențe contribuie și cei patru artiști ce formează grupul „4ART”. Aceștia sunt: Alina Manole, Cristian Crestincov, Răzvan Stanciu și Petre-Emanuel Ghergu. Cei patru tineri au în palmaresul lor multiple participări la expoziții de grup, dar și expoziții personale, în capitală și nu numai.
 Formarea profesională temeinică și activitatea artistico-plastică în mai multe domenii ale artelor vizulale, juxtapuse ARTEI de cea mai bună calitate, realizată în cel mai profesionist mod cu putință, și nu în ultimul rând, o strânsă prietenie sunt punctele ce au dus la realizarea acestui grup. De această dată, 4ART expun în ambianța caldă și primitoare a cafenelei LITERAT CAFFEE.
 
ALINA MANOLE. Un artist vizual cu un parcurs clar și firesc, dovedește o stăpânire a spațiului plastic, spațiu care îi completează armonios viața proprie. Completă – prin pregătirea profesională – și complexă – prin abordarea multiplelor domenii ale artei: de la graphic design, la pictură de șevalet – Alina uimește de fiecare dată publicul prin compozițiile sale și prin abordarea cromatică ce însoește fiecare subiect pretext sau fiecare serie de lucrări. Complexe prin tratarea lor, lucrările artistei sunt armonios echilibrate de tușele cromatice ce crează un stil matur, inconfundabil. Toate acestea sunt însumate și potențate de omul Alina Manole, cea care alătură sensibilitatea umană cu stăpânirea domeniului, rezultatul fiind unul cât se poate de original pentru arta contemporană roânească.
 
CRISTIAN CRESTINCOV este singurul, dintre cei patru, care abordează lumea artelor de la bidimensional – schițele proiect – la lucrările finite, tridimensionale. Sculptura este universul lui. Universul în care forma, căci ea este cea supusă metamorfozei continue, prinde contur sub mâna lui Cristian Crestincov. Lucrările sale reprezintă echilibrul între figurativ și abstract,   încadrându-se în arta modernă contemporană. Linia, forma, raportul dintre lumină și umbră și cel dintre plin și gol devin elemente de baza în arta sa. Toate aceste elemente alături de creativitatea și ideile ce invadează melodios spațiul artistului, îl definesc pe omul Cristian Crestincov prin sensibilitate și o continuă evoluție.
 
RĂZVAN STANCIU, deși student în anul I al secției de pictură, din cadrul Universității Naționale de Arte din București, este un artist vizual ce menține deschis dialogul său cu simezele, având un bogat palmares în domeniul expozițional. Subiectele sale pretext cuprind o întreagă panoplie de imagini: de la peisaje, la naturi statice și elemente de arhitectură.
Însă Răzvan nu se oprește aici. Unul dintre subiectele sale favorite este portretul. Astfel, el încearcă să rezoneze cu personalitatea fiecărui om portetizat, surprinzând în compozițiile sale stări specifice unui anumit moment al vieții. Lucrările sale sunt cu atât mai complexe cu cât personajele sunt oameni marcanți ai culturii românești și ai culturii universale: de la actori, la muzicieni sau chiar oameni ce și-au adus contribuția lor la realizarea istoriei. Omul Răzvan Stanciu, prin viziunea sa artistico-plastică, pune în valoare o întreagă galerie de stări sufletești. Prin calitățile sale umane și stăpânirea spațiului plastic, Răzvan ne invită la o adâncă meditație a compozițiilor sale.
 
PETRE-EMANUEL GHERGU se află într-o continuă căutare, o căutare a stării primordiale, a sensului vieții și a problemelor existențiale ale omului. Contopind două domenii dragi: ARTA și teologia, Petre-EmanuelGhergu încearcă să transpună aceste căutări în compoziții cu un simbolism complex. Cromatica sa, pendulând între cea solară și cea a pământurilor, este pusă în slujba subiectelor pretext. Subiectele, compozițiile clare și lipsite de detalii inutile aduc un plus de originalitate lucrărilor sale.
 
Acest grup de prieteni – în primul rând – și artiști vizuali, dorește să promoveze ARTA, aducând-o din spațiile somptuoase ale muzeelor și galeriilor de artă, în spații în care omul, în momentele sale de relaxare, poate interacționa nemijlocit cu artistul și cu opera sa, astfel dialogul fiind unul benefic și, de ce nu, unul constructiv/educativ.
                                                                                                                                                                                                                                                                       drd. Petre-Emanuel Ghergu
adresa Literat Caffee:  str. Barbu Delavrancea, nr. 39, Bucuresti
www.04art.wordpress.com

Lasă un răspuns