Atelier practic de teatru, cu actrita Smaranda Caragea

Atelier practic de teatru, cu actrita Smaranda Caragea

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 3 septembrie, ora 19.00 Atelierul practic de teatru, cu actrita Samaranda Caragea, in cadrul caruia, intr-o atmosfera relaxanta va veti putea gasi creativitatea.
Va invitam la un atelier practic de teatru si actorie,organizat in 8 sedinte, care se va finaliza cu un mic spectacol construit pe texte valoroase, analizate si interpretate la curs.
“Teatrul s-a nascut atunci cand omul a descoperit ca se poate observa pe sine.” Augusto Boal. Observandu-se, omul realizeaza ceea ce nu este si isi imagineaza ceea ce ar putea fi. In cadrul intalnirilor noastre participantii vor experimenta observarea prin intermediul oglindei imaginare a spatiului scenic.
Toti oamenii contin ceea ce toti oamenii poseda, tot ceea ce barbatii si femeile au in adancul lor, toate posibilitatile sunt in noi, insa ne este imposibil sa le manifestam la adevaratul lor potential si in totalitate.
Asadar, pe parcursul celor 8 intalniri vom gusta un pic din metodele de tehnica teatrala, vom incerca sa le aplicam si sa le experimentam pe textele propuse, vom stimula creativitatea si inspiratia fiecaruia pentru justificarea fiecarui text in parte.
Orice text dramatic, fie el in proza sau in versuri poate fi interpretat diferit de fiecare persoana in parte, chiar daca povestea este aceeasi, optiunea, scopul si bagajul de experiente ale fiecarui actor/om/nonactor fiind cele care fac ca textul sa fie mai intai interpretat, apoi transmis si receptionat diferit.
Cum vom lucra?
Un text valoros este acela care nu isi pierde actualitatea in timp si care da posibilitatea actorului de a crea liber un personaj credibil.
Instrumentele de lucru vor fi monologuri si poezii care vor fi impartite pe perechi.
Cate doi cursanti vor avea texte identice, astfel incat textele in urma lucrului si transformarii optiunilor fiecaruia sa fie interpretate diferit.
Scopul cursului: de a castiga macar un moment de “adevar” scenic in textele pe care le vom lucra.
Profesorul este Smaranda Caragea, actor angajat al Teatrului de Comedie, Bucuresti.
Cursul se va finaliza printr-o reprezentatie (mic spectacol) la sediul fundatiei. Publicul poate fi format din prietenii/invitatii cursantilor.

Lector: Smaranda Caragea
Data incepere: 3 septembrie, ora curs: 19.00
Cost: 360 de lei, cost studenti: 330 de lei
Locul desfasurarii: Scoala de Arte si Maniere Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
 

Lasă un răspuns