Frumusețea unei piei în contrast cu altă piele

Bucureşti, 17 februarie 2014

Galeriile Williams au prezentat
“Frumusețea unei piei în contrast cu altă piele”
de Ioana Casapu şi Cristiana Cott Negoescu

2IMG_3962

Vineri, pe 14 februarie 2014, Galeriile Williams din București au găzduit vernisajul expoziţiei Frumusețea unei piei în contrast cu altă piele, semnată de Ioana Cristina Casapu şi Cristiana Cott Negoescu. Vernisajul a reunit artiști, pasionați de artă și jurnaliști și a conținut un live performance OANA + ŞTEFAN (Poetrip), urmat de un after-party până la ultimul client.
Frumusețea unei piei în contrast cu altă piele este un documentar mixed media despre stările de fapt ale societății contemporane și felurile în care ele ne ating parcursul cotidian. Singurătatea, încadrată de instituțiile de cercetare psihologică drept boala secolului XXI, marketingul medical, un conglomerat al panaceelor cosmetizate ce eșuează adesea în a trata cauza și instalând dependența, la fel ca paraziții în gazdă, sexualitatea feminină, condamnată la fel de mult ca absența ei, care e adesea omonimă cu frigiditatea, biserica, un sistem birocrat anti-feminist, anti-LGBT și anti progres, depresia, o afecțiune la fel de comună în timpul curent precum cancerul, HIV sau ulcerul, dar condamnată și asimilată de societate invers proporțional cu acestea din urmă; violul, o armă de discriminare în masă, cu repercusiuni imposibil de controlat datorate primitivismului instituționalizat. Stări de fapt incomode și controversate, care, deși sunt inscripționate pe toate gardurile, poartă în continuare în societatea românească eticheta mușamalizării.
Expoziția, derulată în perioada 10-16 februarie, a prezentat 9 picturi semnate de Cristiana Negoescu, fiecare beneficiind de instalații compuse din text și mixed media, realizate de Ioana Cristina Casapu. În tristețe fără mâini, Stativ Controlat, Te pup cu sânge, În satul meu sau În prelungirea aparatului sunt eu în oglindă sunt câteva dintre lucrările conceptuale cărora Ioana şi Cristiana le-au făcut cunoștință cu publicul. Expoziția a mai conținut 5 lucrări mixed media pe care Cristiana le-a mai expus în noiembrie 2013, în cadrul Galeriei Vibraţiilor Tinere, la Palatul Parlamentului, şi proiecţia montajului Overlapping Memories, produs de artistă în 2013, ce a rulat în timpul concertului OANA+ŞTEFAN (Poetrip).

2IMG_3595

2IMG_3710

2IMG_3880

2IMG_3957

2IMG_3968

2IMG_3972

2IMG_3973

2IMG_3975

“Frumusețea unei piei în contrast cu altă piele vorbește despre ce se întâmplă atunci când stereotipurile întreținute de mediu, bazate integral pe contactul dintre indivizi, reușesc să depășească stadiul de abstract și să se materializeze constructiv. Mediile prin care se poate întâmpla acest lucru sunt cuvântul, imaginea și acțiunea, așa că nu întâmplător am ales să vorbim în colaje de factori și elemente create, adunate sau inscripționate de-a lungul timpului, ca anexe pentru schimbarea stărilor de fapt. Lucrările noastre au perdelele date la o parte, pentru că aşa este şi spiritul omenesc în faţa schimbării” – Ioana Cristina Casapu.
“Gândul ar trebui să fie trecut prin suflet și invers, sentimetul brut ar trebui gândit. Un amalgam de dogme și credințe ne invadează mintea analitică într-un ocean de lumină și întuneric. Trezindu-se (a nu se folosi gerunziu în nimic) într-o mare de pești cu gura căscată. Într-un gând de mixed media, unde emanciparea dintr-un contur are același concept de creativitate ca prietenia. A se citi creativ mai apoi și reprezentat în frumusețea unei piei în contrast cu altă piele.” – Cristiana Cott Negoescu
Ioana Cristina Casapu (27) este jurnalist și creative director în proiecte de fotografie, modă și arte. Scrie pentru Șapte Seri, All Hollow, Cărturești și a publicat text și imagini în TATAIA, Love Issue, NIF, FLUR și alte reviste independente. În 2011 a scris un roman, Deviații de stereo, pe care l-a făcut cadou oricui și-a dorit să îl citească. A absolvit Academia de Studii Economice din București și a lucrat în publicitate până când s-a săturat.
http://ioanacasapu.tumblr.com/
https://www.facebook.com/rufflesforbreakfast

2IMG_3269

2IMG_3308

2IMG_3545

2IMG_3743

Cristiana Negoescu s-a născut în 1991. A studiat la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale“ și mai apoi în cadrul University of Lincoln, UK. A început să picteze pentru că nu avea prieteni în copilărie și pentru că nu prea stia cum să-și facă. Primul desen a fost cu florile mamei, după care și-a dat seama că florile nu existau. Consideră că nu trebuie să picteze nimic din ce există și că acel lucru e suficient să existe ca și concept în capul ei. A avut prima expozitie de pictură la Casa de Cultura Fredrich Schiller, București, în anul 2005 , la vârsta de 15 ani. Au urmat o serie de expozitii de pictură, la Universitatea Populara Ioan Dalles, Teatrul Național Bucuresti etc. Caută să informeze și să transforme informația magică din proximitatea ei și a morții socialului fără adancime pentru că, până la urmă, asta ar trebui să fie un atribut (suprem) al artistului. A început să fotografieze tot ce era în capul ei, majoritatea peisajelor fiind populate de monstri, dar asta nu e o așa mare diferență față de realitate.
http://chnsvisualblowjob.tumblr.com/
https://www.facebook.com/cristiana.cott
Ioana și Cristiana s-au împrietenit în Control, când una bea vin și cealaltă ceai. Nu au foarte multe în comun, și fix ăsta a fost motorul relației lor.
OANA+ŞTEFAN, adică părinţii ansamblului vocal instrumental Poetrip, sunt un proiect muzical independent de reguli, încadrabil ca neoexperimentalism de avangarda avant la lettre, art by context, lo-fi volens-nolens.
http://soundcloud.com/poetrip
https://www.facebook.com/poetrippy
Galeriile Williams se află în str. Mircea Vulcănescu, nr. 57, Bucureşti. www.facebook.com/galeriile.w
Un eveniment realizat cu sprijinul Agrafa Print Services
http://www.agrafa.ro/
https://www.facebook.com/agrafa.ro

Parteneri media:
gbjaaaab

Lasă un răspuns