In vino veritas! Când? 17 februarie şi 3 martie 2015,
pentru cei care iubesc vinurile
Veniţi cu noi să descoperim autenticitatea vinurilor de brand. Să sperăm că evenimentul va decurge frumos fără tentaţia de a ne îmbăta un pic 🙂
Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul „Selecciona Hub” şi al restaurantului „„El Puerto Ibérico” organizează un atelier de gastronomie în care chef Marcos Antonio Cano Ruiz şi Eduardo García del Amo, reprezentantul cramelor spaniole care oferă vinurile pentru atelier, ne vor arăta cum să pregătim cinci varietăţi de gustări spaniole, „tapas”: „Piruetas de plátano y bacon ahumado con miel de flores”, „Salmorejo cordobés con huevo duro y jamón”, „Sardinas en escabeche sobre mermelada de pimientos”, „Espadines de langostinos al ajillo”, „Chupa-chus de ave al morrales viejo”.
Fiecare „tapa” va fi însoţită de vinul care i se potriveşte, iar participanţii vor degusta, la cina cu care se încheie procesul de învăţare, cinci varietăţi de vinuri spaniole:
ANNA DE CODORNIU, cava brut nature, Blanco, Bodegas Grupo Codorniu;
CON UN PAR: Vino blanco, Albariño 100%, D.O. Rias Baixas, Bodegas Vicente Gandia; acest brand este uşor de recunoscut datorită perechii de pantofi de pe etichetă 🙂
TIERRA BUENA: Vino blanco, Verdejo/Sauvignon Blanc, D.O. Rueda, Bodegas Grupo Yllera;
SOLFERINO: Vino Tinto, 100% Tempranillo, D.O. Rioja, Bodegas Viña Ijalba;
SENTIDO de NEO: Vino tinto, 100% Tempranillo, D.O. Ribera del Duero, Bodegas Neo.
http://8tracks.com/periquin-kyle/spanish-guitar
Date şi orar: marţi, 17 februarie (17.00 h – 19.30 h.) şi marţi, 3 martie (17.00 – 19.30)
Loc: Restaurant „El Puerto Ibérico”, Calea Dorobanţilor 61-63.