Vinuri cu tradiţie şi savoare spaniolă

In vino veritas! Când? 17 februarie şi 3 martie 2015,
pentru cei care iubesc vinurile

68952_368096899965002_599660437_n
Veniţi cu noi să descoperim autenticitatea vinurilor de brand. Să sperăm că evenimentul va decurge frumos fără tentaţia de a ne îmbăta un pic 🙂
58611_difusion - tapas y vinos

Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul „Selecciona Hub” şi al restaurantului „„El Puerto Ibérico” organizează un atelier de gastronomie în care chef Marcos Antonio Cano Ruiz şi Eduardo García del Amo, reprezentantul cramelor spaniole care oferă vinurile pentru atelier, ne vor arăta cum să pregătim cinci varietăţi de gustări spaniole, „tapas”: „Piruetas de plátano y bacon ahumado con miel de flores”, „Salmorejo cordobés con huevo duro y jamón”, „Sardinas en escabeche sobre mermelada de pimientos”, „Espadines de langostinos al ajillo”, „Chupa-chus de ave al morrales viejo”.
sardines
salmorejos

Fiecare „tapa” va fi însoţită de vinul care i se potriveşte, iar participanţii vor degusta, la cina cu care se încheie procesul de învăţare, cinci varietăţi de vinuri spaniole:

ANNA DE CODORNIU, cava brut nature, Blanco, Bodegas Grupo Codorniu;
anna blanco

CON UN PAR: Vino blanco, Albariño 100%, D.O. Rias Baixas, Bodegas Vicente Gandia; acest brand este uşor de recunoscut datorită perechii de pantofi de pe etichetă 🙂
5_con_un_par
con un par

TIERRA BUENA: Vino blanco, Verdejo/Sauvignon Blanc, D.O. Rueda, Bodegas Grupo Yllera;
tierra

SOLFERINO: Vino Tinto, 100% Tempranillo, D.O. Rioja, Bodegas Viña Ijalba;
taza

SENTIDO de NEO: Vino tinto, 100% Tempranillo, D.O. Ribera del Duero, Bodegas Neo.
sentido

Aşa că, să ciocnim!
violet

http://8tracks.com/periquin-kyle/spanish-guitar
Date şi orar: marţi, 17 februarie (17.00 h – 19.30 h.) şi marţi, 3 martie (17.00 – 19.30)

Loc: Restaurant „El Puerto Ibérico”, Calea Dorobanţilor 61-63.

Lasă un răspuns