Expozitia „Emotie de toamna”
unul din cele mai bune proiecte artistice ale toamnei
eveniment gazduit de Muzeul de istorie si arheologie Piatra Neamt
in perioada 31 octombrie – 16 noiembrie 2014
Astazi, vineri, 31 octombrie 2014, va avea loc vernisajul expozitiei „Emotie de toamna” la Muzeul de istorie si arheologie Piatra Neamt.
La vernisaj sunt asteptati iubitori de arta si frumos, reprezentanti ai presei locale, muzeografi, artisti plastici si critici si istorici de arta, bibliotecari, scriitori si reprezentanti ai societatii civile.
Proiectul expoziţional reprezintă un discurs modern şi inedit cu privire la elementele care ne compun mediul în care trăim, fie că vorbim despre elemente minerale şi vegetale, despre interogaţii interioare sau despre compoziţii urbane.
Asistăm la unul din cele mai bune proiecte expoziţionale ale acestei toamne, fapt atestat de sinceritatea exprimării artiştilor, de valoarea lucrărilor şi de diversitatea metodelor de a aborda tema propusă de către curator.
Astfel, vizitatorul va putea cunoaşte puţin din universul lor de înţelegere şi de expresie, aceştia destăinuind percepţia lor despre frumuseţe, (a)temporal şi spaţialitate în lucrări de grafică, pictură, fotografie, colaj.
Expun:
Andrei Dragomirescu, Miruna Andreea Găman, Andreea Gabriela Ionescu, Laura Lucia Mihalca, Raluca Pascu, Cristiana Maria Purdescu, Izabela Purdescu, Livia Stanciu.
“Toamna este anotimpul în care ne situăm mai bine între materie – deci lumesc – şi celest, reverie. Este începutul schimbării naturii şi a pregătirii noastre pentru un nou sezon. Nu în ultimul rând, toamna reprezintă o serie de emoţii, de la amintiri ale verii, până la nostalgii şi o uşoară melancolie, în drum cu gândul către iarnă. Titlul acestei expoziţii împrumută un epitet din lirica lui Nichita Stănescu şi ne introduce într-o lume mai caldă, mai bună, mai frumoasă, filtrată prin reprezentările artiştilor plastici români contemporani.”
Laura Lucia Mihalca
Curator expoziţia “Emoţie de toamnă”
Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ este una din cele mai prestigioase instituţii de profil din România, cu o istorie de peste 80 de ani. Contribuţia sa la cercetarea, conservarea, restaurarea, gestionarea, evidenţa şi valorificarea patrimoniului istoric şi arheologic din estul ţării este absolut remarcabilă, aşa după cum este şi activitatea sa cultural-educativă.
Acest proiect expozitional nu ar fi fost posibil fara sprijinul partenerilor:
Parteneri instituţionali: Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.
Parteneri media: Arhimania, Arhitext, Artindex, Autentici, Business Woman, Calendar de evenimente, Caligraf, Casa Construct, Comunicate de afaceri, Deco şi eco, Est TV, Impact FM, Mesagerul de Neamţ, Online Gallery, Radio As, Radio Iaşi, Revista Arte şi Meserii, Revista Cultura, România Pitorească, România Pozitivă, Senso TV, Ultima Oră, Ziar Piatra Neamţ, Ziare.com.