Arta prin ochi de adolescent. Interviu cu Diana Giura

Pe Diana Giura o cunoaştem de mai bine de un an, moment în care s-a alăturat echipei Art Out. La acea vreme era cel mai tanar voluntar al revistei, însa acest lucru nu a împiedicat-o să scrie articole superioare din punct de vedere calitativ. Fiind cea mai tânără, aceasta aducea la acea vreme şi aduce în continuare un aport de entuziasm şi energie echipei prin felul ei de a fi. Visătoare, entuziastă, curioasă, sunt doar câteva dintre calitaţile Dianei Giura. În prezent, Diana este unul dintre cei mai buni voluntari Art Out, fiind un redactor care scrie articole pentru toate categoriile de vârstă, iar de asemenea este şi principalul coordonator al blogului Art Out. Mai multe despre Diana Giura şi despre experienţa ei în Art Out veţi afla din acest interviu.

img_20150826_132007Povestește despre experiența ta din cadrul Art Out. Cum a început şi în ce a constat?

Am intrat în Art Out în vara lui 2015. Îmi amintesc că eram foarte speriată pentru că era primul meu interviu, iar când am ajuns acolo şi am văzut că nu mai era nimeni de vârsta mea m-am speriat şi mai tare. Începusem să cred că poate acest voluntariat nu este pentru mine, dar m-am înşelat. A fost o chestiune de moment până să-mi dau seama că echipa Art Out era super mişto şi locul meu era acolo. A trecut mai mult de un an de atunci şi sunt foarte recunoscătoare celor din echipă pentru că m-au primit alături de ei. Pot să mă numesc un redactor/blogger marca Art Out pentru că ei m-au învăţat tot ce ştiu acum despre jurnalism şi nu numai.

Cum ai integrat experiența in parcursul tău personal si profesional?

M-a ajutat foarte mult voluntariatul în cadrul Art Out. M-am dezvoltat personal şi am învăţat să socializez mult mai mult cu persoanele din jur. Am învăţat să comunic cu diferite instituţii, să scriu un proiect şi să ajut la punerea lui în practică, să lucrez în echipă şi multe altele. Lucruri care nu se învaţă în liceu. Acum am mai multă încredere în mine şi sunt gata să aplic şi la alte voluntariate.

12366136_1048421541889926_2267149785217166277_o

Petrecerea de Crăciun

Ce te determină să fii voluntar?

Ceea ce mă determină să fiu şi să continui ca voluntar este satisfacţiâa pe care o am atunci când văd rodul muncii mele. Adică ştiu că există oameni care citesc articolele mele şi ale echipei, care participă şi învaţă ceva din evenimentele noastre. Aş putea să adaug şi faptul că ajung să cunosc foarte multe persoane interesante.

Care consideri că sunt caracteristicile unui voluntar de succes?

Din punctul meu de vedere, ar trebui să pună multă pasiune în ceea ce face, nu să facă ceva pentru că trebuie sau pentru că aşa i s-a spus. Cred că e important şi să dorească să cunoască, să socializeze şi să aibă multă motivaţie.

Ce așteptări ai de la acest program de voluntariat?

Când am început să fac voluntariat pentru Art Out, mi-am propus să îmi dezvolt abilităţile şi să îmi ocup o parte din timpul liber cu ceva folositor mie.

Care este cea mai importantă realizare a ta din cadrul revistei Art Out?

Primul număr al revistei coordonat de mine (Street Art. Urban Art) şi care va apărea luna aceasta. Este o adevărată provocare pentru mine, deoarece vreau să fie perfect.

Ce îţi dorești să realizezi pe termen scurt/mediu şi lung?

Pe termen scurt îmi doresc să fiu acceptată la mai multe programe de voluntariat. Pe termen lung mi-aş dori să învăţ limba arabă şi să urmez două facultăţi în ţară, sau de ce nu, în străinătate.

14642356_1266237686774976_5673863846981642660_n

 Şedinţa de redacţie – luna septembrie

Care este cea mai frumoasă amintire a ta din întreaga perioadă de voluntariat?

Cred că este prima gală Art Out (IntARTnational) la care am participat şi am contribuit. Pentru mine a fost captivant când am văzut atât de mulţi oameni în sală bucurându-se de spectacol.

Ce domenii de interes ai în momentul de faţă?

Muzica şi fashion design-ul. Ascult continuu muzică, chiar şi când îmi fac temele. În ceea ce priveşte fashion design-ul, mi-aş dori ca una dintre facultăţile despre care ziceam mai sus să fie dedicată acestui domeniu.

Ce este pentru tine un act artistic?

Un moment care poate să-mi transmită atât de bine emoţia lui, încât mă face să spun “wow! asta chiar e artă; avem nevoie de mai multe lucruri ca asta în România”.

Care sunt artiștii tăi preferaţi?

Am foarte foarte mulţi. Dacă vorbim de artiştii români, atunci preferaţii sunt Vama, Paraziţii, Killa Fonic, Sebastian Coţofană, Codrin Bradea, Andreea Balaban, Iulia Albu, Laura Giurcanu, iar dintre cei din străinătate îi prefer pe One Direction, Justin Bieber, JeffreeStar, Miley Cyrus, Ruby Rose, Dave Franco, Jamie Campbell Bower, Nash Grier. Foarte mulţi vloggeri pentru că iubesc să îmi petrec timpul pe Youtube. Lista continuă.

img_20150619_123345

Te consideri o persoană creativă?

Da. Asta pentru că mă consider şi o persoană nonconformistă. Am chiar o agendă plină de idei/scenarii/desene şi mă ajută să-mi provoc imaginaţia.

Ce este mai rău,  să eşuezi sau să nu încerci?

Merg pe principiul “mai bine să-mi fie rău decât să-mi pară rău”, deci mi se pare o prostie să nu încerci. Până la urmă, eşecul este un pas spre succes.

Iţi place să călătoreşti? Dacă da, ce locuri recomanzi?

Îmi place foarte mult. Din România recomand Clujul şi Sibiul. Fiecare oraş are plusurile şi minusurile lui, dar din punctul meu de vedere, sunt cele mai frumoase oraşe din România. Ar mai fi şi Constanţa, dar nu cred că se ridică la nivelul celorlalte.

Pe ce pui accentul mai mult, individ vs. societate/ parte vs. întreg?

Există momente în care pun mai mult accent pe individ şi altele când pun mai mult pe societate. Nu prea  pot să judec societatea din cauza unei persoane, nici persoana din cauza societăţii. Aici intervin circumstanţele.

10277418_542001415904791_7577406282642245224_n

Ce este pentru tine educația si cât de important este rolul acesteia?

Pentru mine educaţia e o necesitate- de la bunele maniere şi comportarea adecvată în societate, până la educaţia din şcoli. Aş putea să spun că e o artă.

Ai crescut alături de Art Out. Cum crezi că a contribuit această experienţă la maturizarea ta şi la modul de a aborda viaţa de liceu. De la socializare la dezvoltarea aptitudinilor.

Cred că am devenit mai tolerantă. Am mai multă încredere în mine, cât şi în colegii mei, cu care am început să socializez mai mult. Foarte multe lucruri pe care le învăţ la voluntariat le folosesc şi la liceu; îmi sunt de mare ajutor cunoştinţele şi experienţele pe care le-am acumulat.

Lasă un răspuns