You are currently viewing Art Out Academy

Art Out Academy

Art Out Academy – ateliere de dezvoltarea creativității

Art Out Academy este titlul proiectului pe care Asociația Art Out îl propune pentru a aduce creativitatea în spațiile de zi cu zi, dincolo de ateliere și studiouri, de aceea reprezentanții asociației doresc realizarea de parteneriate cu instituții de învățământ și organizații comunitare, pentru ca arta să ajungă acolo unde tinerii trăiesc, învață sau vizitează.

Tinerii vor putea explora creativitatea și aspectele legate de identitatea individuală și comunitară, o dată ce barierele sunt ridicate și accesul la artă este facilitat de către Asociația Art Out. De-a lungul atelierelor susținute de profesioniști ai culturii (artiști, arhitecți, designeri, manageri culturali etc), tinerii vor putea experimenta lucrul cu o varietate de materiale, utilizând tehnici diverse. Atelierele vor fi centrate pe nevoile lor, de aceea la definirea structurii programului, aceștia vor fi implicați direct în definirea conceptului, a tematicilor și a derulării proiectului. La final, tinerii vor colabora direct cu echipa Art Out pentru pregătirea unei expoziții care să prezinte rezultatele proiectului publicului, învățând și văzând din culisele organizării unui proiect curatorial.

De ce e nevoie de acest proiect?

Creativitatea este o componentă esențială în dezvoltarea personală și în formarea profesională, ajutând la o mai bună inserție pe piața muncii, la capacitate rapidă de adaptare și orientare în carieră. Totodată, este o componentă aproape obligatorie pentru toți cei care doresc să devină antreprenori. (Conform Wall Street –https://www.wall-street.ro/articol/Careers/230516/antreprenorii-romani-au-adus-creativitatea-la-rangul-de-succes-i.html)

Programele de educație nonformală care vizează dezvoltarea creativității tinerii pot contribui la scăderea abandonului școlar și la diminuarea analfabetismului funcțional, probleme reale ale sistemului educațional de azi.

Acest proiect-pilot propune trasarea unui semnal de alarmă privind necesitatea dezvoltării creativității tinerilor și este o primă etapă în vederea dezvoltării unui centru Art Out care să ofere programe dedicate tinerilor, prin care se dorește facilitarea accesului către proiecte cultural-artistice și educaționale pentru tineri și familii.

În ce va consta proiectul?

Timp de 3 luni, în perioada noiembrie 2018-ianuarie 2019, peste 150 de tineri cu vârste între 14 și 19 ani, din București și Ilfov, vor beneficia gratuit de ateliere de dezvoltarea creativității susținute de echipa Art Out și partenerii lor.

Primele ateliere vor avea următoarea structură:

  • Reciclare creativă
  • Origami
  • Arte plastice
  • Scriere creativă
  • Jurnalism cultural

Dacă reprezentați o instituție/ un ONG sau centru comunitar de tineret, te invităm să te înscrii aici pentru ca Art Out să ajungă la tinerii pe care îi reprezentați cu programul Art Out Academy.  Atelierele sunt gratuite, susținute prin donații și sponsorizări.

Criterii selecție

  • instituția/ ONG/ centrul de tineret să fie în București/ Ilfov
  • Tinerii să fie (preponderent) cu vârste între 14-19 ani
  • Să puteți oferi un spațiu pentru desfășurarea atelierelor
  • Motivația pentru înscriere va conta cel mai mult
  • Numărul mare de tineri care pot beneficia de ateliere este un plus

Se vor acorda la final diplome de participare în proiect pentru elevi și pentru adulții care îi reprezintă – profesori sau reprezentanți ai unui ONG/ centru de tineret.

Înscrie-te în program completând formularul de aici – https://goo.gl/forms/ddHCI63abBw3DmVb2.

Perioada de înscriere: 23 -30 noiembrie 2018.

Contact – asociatie@artout.ro.

 

Asociația Art Out reprezintă comunitatea creativilor implicați în societate, a celor care doresc ca prin intermediul proiectelor cultural-artistice să contribuie la dezvoltarea comunității și la îmbunătățirea calității vieții, invitând la reflecție, dezbatere și asumare. În acest context, tinerii reprezintă încrederea viitorului, dovada că lucrurile pe care le dorim devin posibile. Organizația oferă o paletă largă de oportunități de formare și dezvoltare personală și profesională. Totodată, unul din scopurile asumate este acela de a informa și educa publicul prin intermediul proiectelor media independente realizate. Acestea sunt o sursă sigură de informare în cadrul căreia se dezbat problemele societății, se propun soluții și se invită la implicare comunitară. De-a lungul tuturor acestor inițiative, tinerii sunt sprijiniți pentru a deveni lideri în societate și cetățeni activi, interesați de un bogat consum cultural.

Lasă un răspuns