Continuăm topul blogurilor de artă, design şi arhitectură numai bune de cercetat în pauzele de învăţat sau de cafea.
39. Spoon & Tamago (http://shop.spoon-tamago.com/) – O echipă de curatori de artă care analizează arta japoneză. Pagina reprezintă o mixtură între artă și design îmbinate cu un conținut unic.
38. AASchool (http://aaschool.ac.uk/) – Architecture Association School of Architecture reprezintă o sursă bogată de informații atât pentru studenți arhitecți, viitori arhitecți, iubitori de arhitectură cât și pentru arhitecții deja consacraţi.
37. Art in Liverpool (http://www.artinliverpool.com/) – Chiar dacă se află la 1722 de mile, Liverpool constituie unul din nucleele importante culturale ale Europei. Blogul ne oferă o poartă spre artele din acest oraş minunat.
36. JazJaz (http://www.jazjaz.net/) – Un site care abordează exclusiv cultura pop și arta în toate formele sale.
35. Brain Pickings (http://www.brainpickings.org/) – Fondat în 2006 de Maria Popova, un loc plin de creativitate și cuvinte care hrănesc mintea.
34. Grafică, pictură și ilustrație de carte (http://www.inanastase.com/) – Ilustrații realizate de Cătălina Ioana Năstase,
33. Illusion Magazine (http://illusion.scene360.com/) – Un mediu care îmbrățișează mai multe arii artistice, de la pictură, artă digitală, fotografie, arta tatuajelor, etc.
32. Archidose (http://archidose.blogspot.co.uk/) – Dozajul minim necesar pentru orice pasionat de arhitectură este regăsit pe Archidose.
31. Artist a day (http://artistaday.com/) – Timp de 2911 zile, pagina Artist a day postează zilnic lucrările artiștilor din întreaga lume.
30. Raftul cu idei (http://www.raftulcuidei.ro/) – Spațiul unde găsim cele mai interesante și creative idei venind din partea unei domnișoare, așa numita ”Fata cu Elan”.
29. Architectural Digest (http://www.architecturaldigest.com/) – Ultimele noutăți în materie de arhitectură și idei creative pentru amenajări interioare.
28. CONTEMPORTIST (http://www.contemporist.com/) – Idei și lucruri inovatoare în materie de design și arhitectură.
27. The Jealous Curator (http://www.thejealouscurator.com/blog/) – Curatorul invidios, o persoană sinceră care ne recomandă zilnic arta care să ne bucure sufletul.
26. Unurth (http://unurth.com/) – Un blog sincer care apreciază street art-ul în toate formele și manifestările sale din întreaga lumea.
25. KoiKoiKoi (http://koikoikoi.com/)
24. Arhitectura 1906 (http://arhitectura-1906.ro)
23. Synaptic Stimuli (http://synapticstimuli.com/)
22. Artinad (https://artinad.wordpress.com/)
21. Daily Art Fixx (http://www.dailyartfixx.com/)
20. Life of an architect student (http://lifeofanarchitecturestudent.net/)
19. TRENDLAND (http://trendland.com/)
18. Unhappy Hipsters (http://unhappyhipsters.com/)
17. Grafformers (http://v3.grafformers.ro/)
16. Empty Kingdom (http://www.emptykingdom.com/)
15. Abduzeebo (http://abduzeedo.com/)
14. Busyboo (http://www.busyboo.com/)
13. Architizer (http://architizer.com/)
12. The Creators Project (http://thecreatorsproject.vice.com/blog)
11. Ignant (http://www.ignant.de/)
10. Colossal (http://www.thisiscolossal.com/)
9. Fast Company (http://www.fastcompany.com/)
8. Dezeen (http://www.dezeen.com/) – Arhitectură, design interior și design de produs – cele mai interesante articole și tot ce ține de acest ”raion” minunat, le regăsim pe Dezeen.
7. Yatzer (https://www.yatzer.com/)
6. Fecal Face Dot Com (http://www.fecalface.com/SF/)
5. Creative Monkeyz (http://creativemonkeyz.com)
4. Design Milk (http://design-milk.com/) – ”Think out of the box”, așa aș descrie pagina Design Milk. Precum o cutie care poate fi aranjată și colorată conform nevoilor proprii, un izvor de artă și arhitectură.
3. Fubiz Media (http://www.fubiz.net/)
2. We Art (http://www.weart.ro/) – O echipă de cinci tineri talentați care ne aduc arta în prim plan în diferite moduri dându-i o înfățișare fascinantă prin articolele lor captivante.
1. Bored Panda (http://www.boredpanda.com/) – Indiferent de tematica abordată pe pagina lor, fie acestea artistice, idei inspiraționale sau știri interesante, Bored Panda reprezintă una dintre cele mai interactive surse.
Autor: Carmen Diana Fortis