„Voievodul țiganilor” – operetă în concert

Voievodul tiganilor

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” vă invită joi, 23 noiembrie 2017, la ora 19.00, în Sala Mare a Palatului Copiilor, la spectacolul concert „Voievodul țiganilor”!

„Voievodul țiganilor” este o operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul, după un libret de Ignaz Schnitzer. Premiera a avut loc la Theater an der Wien din Viena, la 24 octombrie 1885. În România, opereta s-a reprezentat pentru prima dată la Teatrul Național din București, pe 9 ianuarie 1890.

 

Acțiunea se petrece în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, pe domeniile cândva înfloritoare ale exilatului Barinkay. Castelul este acum o ruină; vecinul Zsupan, fost crescător de porci, prosperă pe seama exploatării proprietăților lui Barinkay. Amnistia împărătească îl aduce în prim-plan pe tânărul Sandor Barinkay (fiul celui exilat) care se întoarce acasă pentru a fi repus în posesie. Conștient că trebuie să dea socoteală pentru jaf, Zsupan îi propune lui Barinkay să se însoare cu fiica sa. Tânărul este însă fascinat de frumusețea țigăncii Saffi pe care o întâlnește noaptea în castelul părăsit. Întorcându-se de la târg, țiganii îl aclamă pe fiul stăpânului ca voievod al lor… Acțiunea se continuă și se complică cu intrigi, iubire, război și întoarcere victorioasă. Finalul, fericit, îl găsește pe Sandor lângă Saffi și lângă „supușii” săi care l-au ales voievod.

 

Distribuția:

Alfredo Pascu – Barinkay

Doina Scripcaru – Saffi

Claudia Măru-Hanghiuc – Czipra

Mediana Vlad – Arsena

Andrei Pleșca – Ottokar

Mihnea Lamatic – Zsupan

Gladiola Nițulescu-Lamatic – Mirabella

Alexandru Constantin – Carnero

Stefan Popov – Homonay

 

Conducerea muzicală: Lucian Vlădescu

Maestru cor: Gabriel Popescu

Dirijor cor: Aurel Muraru

Coordonare scenică: Cătălin Voineag

 

Biletele sunt puse în vânzare online pe: http://www.startickets.ro/ și în rețeaua de magazine Startickets.

Mai multe detalii legate de spectacole găsiți pe: www.opereta.ro

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »