Veșnicia s-a născut la sat. Expoziție de fotografie de Andrei Pandele

afis_AP22 ianuarie – 15 februarie 2015, Sala Foaier

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 22 ianuarie 2015, ora 18, la Sala Foaier, la vernisajul expoziției de fotografie de Andrei Pandele, Veșnicia s-a născut la sat.

Veșnicia s-a născut la sat, scria Lucian Blaga. Andrei Pandele expune la Muzeul Țăranului, 50 de fotografii pe aceasta temă, făcute pe film între anii 1971-2006. Marea majoritate nu au mai fost expuse niciodată.

Andrei Pandele este arhitect. În 40 ani a parcurs scala profesiunii până la Arhitect Șef-adjunct al Capitalei (1998-2001) și Director tehnic ANL (2001-2003).
Fotografia a fost o pasiune și o ocupație ocazională. Fotograf de sport, legitimat din 1969, lucra în week-end pentru ziarul Sportul Popular și revista Sportul Ilustrat.
Andrei Pandele este bine-cunoscut pentru fotografii din București, de sport înainte de 1989 și cu viața gri sub comunism, după expoziția majoră la Muzeul Național de Artă Contemporană, în 2008 la et. 3-4 de la Teatrul Național București.
Fotografiile sale cu viața la țară sunt practic necunoscute. Are calități și defecte care l-au ajutat să obțină imagini impresionante: este atent, decis, interesat, chiar indiscret, rapid și relaxat, sensibil la atmosferă.
Și poate e norocos sau doar are ochii bine antrenați…
A încercat să obțină fotografii irepetabile, în condiții fără speranțe și câteodată a reușit.

Expoziția poate fi vizitată la Sala Foaier, până pe 15 februarie 2015, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România București Fm, RFI, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere.ro, TV City, LiterNet.ro, HotNews.ro, webpr.ro, ziare.com, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, 24Fun, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.mediaiq.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »