Unde întâlnim spiritul Crăciunului?

xccx

Târgul obișnuit de Crăciun al orașului Bacău se găsește la teatru, iar singura achiziție este biletul pentru maratonul de spectacole! Directorul Teatrului Municipal Bacovia, Anca Sigartău, pregătește o nouă supriză, un program de iarnă deosebit, numit Teatrul de Vacanță și Teatrul de Poveste pentru copii.

Oricine se află în Bacău în perioada 5-27 decembrie se poate bucura de ceea ce s-a pregătit la teatru. În spiritul mereu inovativ și ludic al Teatrului Bacovia, copiii, adulții și pensionarii sunt invitați pentru câteva zile să fie martorii magiei teatrale. O suită de spectacole, de la recitaluri la concerte extraordinare, vor aduce spectatorilor amintirea poveștilor spuse la gura sobei în zilele de iarnă și în inimi, frumusețea sărbătorilor.

Programul s-a deschis în primele zile cu spectacole dedicate copiilor, unele dintre ele fiind reprezentări ale celor mai cunoscute povești ale copilăriei. Programul special nu înseamnă doar teatru. S-a inaugurat și primul vernisaj al expoziției Păpuși cu dragoste, un adevărat tezaur realizat de scenografii secției de animație. Publicul a putut participa şi la spectacole de păpuși sau spectacole-lectură.

Teatrul de Vacanță a debutat cu un spectacol inspirat din „Visul unei nopți de vară” a lui W. Shakespeare. Noutatea a constat în faptul că distribuția a fost realizată din actori băcăuani, dar și deținute ale Penitenciarului Bacău. Printre cele mai de seamă spectacole s-a numărat cel de poezie pe versurile lui Bacovia, „Tăcerile” al Elizei Noemi Judeu. I-a urmat vernisajul expoziţiei de artă „O recitare a mea„, pe care regretatul artist băcăuan Gheorghe Frantz o dedicase poetului Nichita Stănescu, în amintirea unei întâlniri din studenţie.

Una dintre cele mai așteptate momente ale acestui program este, fără doar și poate, Concertul extraordinar de Crăciun, organizat de Teatrul Municipal Bacovia, în parteneriat cu Filarmonica Mihail Jora, sub conducerea dirijorului Robert Gutter, din S.U.A, ce se va desfășura la Teatrul de Vară din Bacău pe 21 decembrie. Este un spectacol complet, reunind muzica artiștilor celebri, precum soprana Operei Naționale Iași, Diana Bucur, cu dansul balerinilor și arta actorilor Anca Sigartău, Eliza Noemi Judeu şi Matei Bogdan.

Orașul Bacău va fi unul de poveste în aceste zile de sărbătoare teatrală. Teatrul Bacovia adună din nou artiști importanți pentru a celebra împreună viața, sub forma acestor minuni artistice: teatru, dans, literatură, muzică. Sunteți cu toții invitați la teatru!

Autor: Diana Smeu

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »