Un acoperiș, 2 zile, 720 litri de vopsea și 1625 metri pătrați

Credit foto: Igor Klepnev

În luna septembrie a acestui an, binecunoscutul artist de calligraffiti Pokras Lampas și echipa Smokin’ Heroes au creat o lucrare de excepție, la înălțime la propriu, chiar în inima Rusiei.


Credit foto: Igor Klepnev

S-a folosit aproape o tonă de vopsea albă în numai 2 zile pentru acest proiect de pe acoperișul fabricii de confecții Red October din Moscova, iar înălțimea lucrării ar echivala cu un bloc cu 22 de etaje.

Credit foto: Igor Klepnev

„Acest proiect sparge recordurile de complexitate și amploare din Rusia. A fost o adevărată provocare pentru mine cât și pentru echipă. Am proiectat o perie cu suprafața de acoperire de un metru folosind patru mături mari, special concepute pentru acest proiect. Am fi putut eșua de mai multe ori din cauza ploii și a problemelor cu livrarea sutelor de litri de vopsea dintr-un alt oraș. Emoțiile mele din momentul trasării ultimei linii au fost atât de puternice încât acum îmi doresc să creez ceva mai mare și mai nebunesc.”

În luna iulie, Pokras Lampas ne-a acordat un interviu și ne povestea despre arta sa:

„Caligrafia mea este o combinație de stiluri ce se regăsesc în diferite tipuri de litere clasice: din caligrafia rusă, europeană, gotică, chiar unele forme arabice și influențe din tipografie, design grafic și graffiti.”

Interviul integral poate fi regăsit în numărul 32 al revistei Teen Art Out începând cu pagina 27 (http://artout.ro/reviste/teen32.html).

Credit foto: Igor Klepnev

Anul 2015 a fost unul prolific pentru artistul Pokras Lampas, ale cărui lucrări au fost expuse în Franța și Germania. S-a bucurat de colaborări cu nume mari, precum Nike, Ford, vk.com, Panasonic, Red Bull, L’One, Bi-2 și multe altele, însă, cel mai mult îl bucură de faptul că este Nike’s International Creative Vendor și Ambasadorul Calligraffiti-ului.

Credit foto: Igor Klepnev

Site-ul oficial: http://calligroof.com

Mădălina Panduru, studentă la Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, Secția Engleză – Franceză

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »