Tot ce trebuie să știi despre Within Temptation înainte de concert

Pe 3 Septembrie îi vom putea vedea pe cei de Within Temptation la Arenele Romane la ArtMania Bucharest Blast. Formația olandeză de metal simfonic se întoarce în România după concertele din 2007 (ArtMania), 2011 (Peninsula), 2012 (Tuborg GreenFest) si 2013 (ArtMania).  Cu 3 săptămâni rămase până la concert, haideți să aflăm mai multe despre ei.

Within Temptation a apărut în 1996, ca un proiect al lui Robert Westerholt (chitară) și Sharon den Adel (solistă). Cei doi sunt împreună din liceu, au împreună 3 copii, iar din 2011 Robert a rămas acasă să aibă grijă de copii, find implicat mai mult în studio și management-ul formației. Până în 2001, la clape s-a aflat Martijn Westerholt (fratele lui Robert), care a trebuit să renunțe la formație din cauza unor probleme de sănătate, mai târziu formând Delain.

Succesul lor a venit cu melodia Ice Queen, de pe albumul Mother Earth, cu un videoclip care ne arată cu adevărat că este din 2001

Au urmat multe albume de succes, The Silent Force (2004), The Heart of Everything (2007), The Unforgiving (2011), cu ultimul material lansat fiind Hydra (2014). Ne vom opri mai mult la acesta pentru a discuta despre stilul unic abordat, dovada pură că „simplitatea este cea mai înaltă formă de sofisticare” și colaborările foarte interesante. Cel mai notabil, And We Run – o melodie cu XZibit ( da, cel care prezenta Pimp My Ride) și Paradise cu Tarja Turunen.

Nu ne-ar ajunge timpul și spațiul să facem o clasificare sau prezentare a tuturor melodiilor așa că vom expune câteva titluri sa puteți să vă faceți o părere. Primele albume aveau o amprentă puternică de poveste, cu niște balade foarte frumoase precum Bittersweet, In Perfect Harmony, The Cross, The Truth Beneath The Rose, The Promise. Avem apoi clasicele Memories, Stand My ground, Mother Earth dar și melodii mai noi, actuale și ritmate precum Faster, In The Middle Of The Night, Shot in The Dark, Dangerous. Cu atâtea melodii și atâta succes, găsiți ceva să vă placă, de la melodii mai gotice, balade impresionante, pop-rock, sau cele clasice.

Vă mai arăt un videoclip cu melodia mea preferată de la ei, Our Solemn Hour, așa cum a fost cântată la primul lor concert (și DVD) cu orchestră și cor – Black Symphony.

Ca show, Within Temptation se întrec întotdeauna cu producții grandioase, extrem de multă energie (aproape obosești tu de la cât poate sări Sharon pe scenă) și o muzică care te trece de la super energie la piele de găină și înapoi.

În încheiere vă las cu 5 alte lucruri pe care poate nu le știti despre Within Temptation:

  1. Sharon a studiat fashion management și la inceputul formației încă lucra în domeniu. Apoi, multe dintre costumele ei au fost făcute sau proiectate chiar de ea.
  2. Within Temptation au înregistrat un cover foarte frumos al Running Up That Hill al lui Kate Bush
  3. Albumul The Unforgiven a fost însoțit de benzi desenate, fiind un concept album urmărind personajul. De asemenea, au filmat și niște videouri scurte care să însoțească album (nu pentru melodii), pe care le puneau și în timul concertelor.
  4. Melodia All I Need a fost prezentă pe discografia serialului The Vampire Diaries
  5. La concertul de la ArtMania din 2007 Sharon nu a avut cizmele de scenă cu ea și după o raidă nereușită prin magazinele de pantofi din Sibiu a urcat pe scenă desculță.

Sper ca v-am atras suficient, așa că ne vedem pe 3 Septembrie la concert.

Biletele pentru ARTmania Bucharest Blast presents Within Temptation & special guests vor fi distribuite prin presale-uri pentru locurile în picioare pe cantități limitate și prețuri fixe pentru tribune: http://bit.ly/wt-am

Zona A – Presale II – 300 unități 180 lei 
Zona A – Sale Final – 500 unități 210 lei

Zona B – Presale II – 300 unități 120 lei 
Zona B – Sale Final – 1100 unități 140 lei

Tribuna G H I – 140 lei (indisponibile momentan)
Tribuna F J – 150 lei
Tribuna D E K L – 180 lei

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »