Tot ce trebuie să știi despre Kamelot

Kamelot sunt o formație de power și symphonic metal originar din Tampa, Florida, deși mai recent este considerata a fi mai mult de origine germană. A fost fondată de Thomas Youngblood, care a rămas în continuare ca lider al formației și chitarist. Noi îi ținem minte de la Artmania 2010 și ne pregătim intens să îi vedem la Maximum Rock Fest pe 14-15 Octombrie.

Fie că vrei melodii puternice (Karma, Center of the Universe, March of Mephisto, Forever, Ghost Opera) , balade (Song For Jolee, Don’t You Cry, Under Grey Skies), melodii cu growl (Liar Liar, Revolution) sau un album întreg inspirat de Faust (Epica – de unde și-a luat numele formația), Kamelot are cu ce să te atragă. Iar in 25 de ani poți fi convins că reprezintă o forță muzicală, atât în studio cât și pe scenă.

Ca orice formație de symphonic metal care se respectă, a avut drame intense legate de plecarea membrilor, și anume a solistului Roy Khan. Roy a fost cel care a dus Kamelot la sunetul ultra-cunoscut, care a impresionat prin timbrul unic și care a reprezentat în esență Kamelot. Khan a suferit a avut niște probleme de sănătate, suferind un burn-out. Până la urmă a decis să se retragă din formație, apropiindu-se de religie, crezând ca tot ce a făcut în Kamelot nu corespunde cu  noua sa doctrină.

După Roy a urmat Tommy Karevik, un solist foarte bun, cu o prezență scenică de neînlocuit, dar care nu a avut un drum ușor pentru a fi acceptat ca noul solist. În slujba lui de „zi cu zi”, Tommy este pompier.

Din istoria Kamelot trebuie menționate anumite poze sau coperți care acum par absolut absurde și ciudate.

Image result for kamelotImage result for kamelot

Un alt capitol important din viața Kamelot este prezența lor online, fiind întotdeauna prezenți pe toate canalele de socializare, citind ce se scrie. Mai mult, au încurajat dezvoltarea Kamelot memes, o sursă inepuizabila în cadrul fanilor.

Image result for kamelot meme

Image result for kamelot meme site:tumblr.comImage result for kamelot meme site:tumblr.com

Și cel mai cunoscut gif, de care băieții sunt extrem de mândri [Pentru cei care nu știu, Oliver Palotai, clăparul Kamelot este căsătorit cu Simone Simons, solista Epica și au împreună un băiat, Vincent]:

Revenind la lucruri mai serioase, Kamelot abordează un sunet unic, finisat în ultimele două albume. Venirea lui Tommy a reprezentat o nouă eră pentru Kamelot, una cu melodii mult mai active, mai actuale, care au ajuns la un public mult mai mare.

Un alt lucru specific Kamelot este faptul că, deși nu au solistă permanentă în formație, încearcă întotdeauna să aibă cu ei una sau mai multe soliste în turneu, cu care au înregistrat și mai multe melodii. Printre acestea se numără Simone Simons (Epica), Alissa-White Gluz (Arch Enemy) și Elize Ryd (Amaranthe)

Sperăm că v-am convins și ne vedem la Maximum Rock Fest. Au rămas bilete (valabil pentru ambele zile de festival) la prețurile de 115 lei, 125 lei și 135 lei in perioada festivalului, disponibile la www.AmBilet.ro,  www.IaBilet.ro si in reteaua Eventim.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »