Thor: Ragnarok 2017 – Sfârşitul lumii de comedie

Recent am vizionat al treilea film din trilogia Thor, Thor: Ragnarok. Filmul face parte din categoria Marvel Cinematic Universe. Thor: Ragnarok vorbeşte despre o profeţie sumbră a unei apocalipse care va distruge întreg Asgardul, iar datoria lui Thor, Zeul Tunetului, este să împiedice acest sfârşit dezastruos şi să salveze lumea din nou. Loki (Tom Hiddleston), vicleanul său frate, a pus stăpânire pe Asgard.

Situaţia se agravează pentru Thor când Hela, Zeiţa Morţii, interpretată de Cate Blanchett, ameninţă Asgardul, iar el nu poate face nimic pentru că este ţinut prizonier în partea opusă a universului, fără arma sa, ciocanul. Astfel, își face o echipă cu care să prevină acest deznodământ fatal. Regizorul filmului, Taika Waititi şi scenariştii au acordat personajului negativ mai mult timp pe ecran.

Actriţa negativă se încadrează perfect în acest univers. Aceasta are un mod de luptă în care părul se transformă în niște coarne și mască. Noul Hulk, interpretat de Mark Rufallo,  cu freză nouă, pare mai inteligent, mai glumeţ şi mai vorbăreţ, dar cu multe lucruri încă nerezolvate. Hulk îmbracă aici un costum „hawaian” și armură de gladiator. Acesta este echipat cu o secure și un ciocan uriaș. Thor (Chris Hemsworth), arată mai bine ca niciodată.

Thor e mai mai matur, mai sigur pe el, în ceea ce privește soarta Asgardului și a lui Odin și începe să arate ca un adevărat Lord Zeu. Spre sfârșitul filmului va accentua și mai mult acest aspect.Loki (Tom Hiddleston) este mai puternic, mai șiret şi îndrăzneţ. Valkyrie (Tessa Thompson), e young blood, cum s-ar zice. Arată bine, joacă bine, se luptă bine și-i pune la respect pe băieții buni, Hulk și Thor, dar și pe bad guys. Odin (Anthony Hopkins) și Heimdall (Idris Elba) revin și ei cu apariții destul de potrivite ca lungime și importanță în scenariu. Noul venit Grandmaster, (Jeff Goldblum) aduce și mai mult amuzament în film.

661311d803225e0caf3e979b55ebbbd6

Imagine 1. Thor

Din punct de vedere al imaginii și filmărilor, e absolut spectaculos. Aspectul vizual și efectele sunt clar pe primul loc în acest film și putem spune că e necesar 3D-ul și IMAX-ul, deoarece redă spectatorilor senzaţia că intră în film, că fac parte din universul creat. Experienţa este una unică. Ecranul e suficient de mare pentru a vă ocupa întregul câmp vizual. Coloana sonoră este, de asemenea, un deliciu. Aproape că vrea să concureze cu cea din Guardian of the Galaxy.

Este redat genul retro,  rock, dar şi tehno. Piesă după piesă, pur și simplu sună mirific. Specialiştii spun că pelicula este mult mai bună decât precedentele lungmetraje cu Thor, în rol principal. Conturează mult mai bine personalitatea protagonistului. Umorul este ingredientul principal al peliculei. Din ce spun specialiştii, Thor: Ragnarok are prea mult umor. “Thor: Ragnarok este amuzant din cale-afară, de la început până la sfârşit. Se împotmoleşte puţin în prima parte, însă revine cu brio apoi, când trece de unele ciudăţenii. Toate personajele sunt grozave, însă Tessa Thompson iasă categoric în evidenţă. Pe partea tehnică, filmul este spectaculos. Are o imagine captivantă, iar coloana sonoră a lui Mike Mothersbaugh este cea mai bună dintre filmele lui Marvel”, declară Hailegh Foutch.

Chris Hemsworth a spus că “joacă acest rol de şapte ani, ceea ce, pe de o parte, parcă a fost acum o veşnicie, dar pe de altă parte, pare că primul film s-a turnat ieri. Acesta a fost extrem de distractiv pentru Chris, deoarece a fost unul dintre primele joburi importante. Totul a fost atât de nou! S-a lăsat pe mâna lui Ken Branagh  ceea ce a fost extraordinar. El a readus la viaţă istoria şi cărţile cu benzi desenate într-un mod în care nu ar fi reuşit nimeni altcineva. Acest film marchează o schimbare majoră de tonalitate atât în privinţa scenariului, cât şi a caracterelor personajelor, iar asta i-a impus o nouă abordare. Transformarea s-a produs datorită viziunii regizorului, umorului său, atitudinii şi nevoii sale de explorare.”

Pentru mine Thor: Ragnarok reprezintă o continuare foarte bună, foarte mult umor şi acţiune din plin. Dramatismul este intr-o cantitate foarte scăzută, datorită umorului predominant. Se doreşte ca atmosfera să fie una apocaliptică, însă nu mai ai aceeaşi senzaţie, nu mai este o atmosferă sumbră faţa de primele două filme, seria Thor. În unele momente au exagerat cu scenele comice şi se îndepărtează de povestea originală, dar este un film foarte bun şi merită văzut.

În concluzie, Ragnarok, al treilea film din seria Thor din Marvel Cinematic Universe, este unul mai echilibrat, mai concentrat pe dezvoltarea personajelor. Cantitatea și calitatea umorului atinge cote înalte, iar printre glume se strecoară și unele cu tentă sexuală, însă deloc exagerate. Filmul cuprinde momente comice, dialoguri spumoase şi pline de vervă. Nu există dubiu, Thor: Ragnarok este unul din cele mai bune filme din seria Marvel Cinematic Universe. În toate cele trei filme predomină continuitatea poveştii, alături de protagonistul Thor.

Articol de: Melisa Mihăiță

Sursa foto: https://www.pinterest.co.uk/pin/523825000400124400/

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »