Teatrul Evreiesc de Stat prezintă PREMIERA spectacolului LOBBY HERO, de Kenneth Lonergan pe 21 & 26 mai 2017

Traducerea şi regia: Radu Iacoban

Distribuţia: Tudor Aaron Istodor, Alexandra Fasolă / Iolanda Covaci,Marius Călugăriţa / Şerban Pavlu, Mihai Prejban/Lucian Iftime

Scenografia: Mihaela Ularu

Light design: Bogdan Gheorghiu

Realizator video-proiecție: Dimitris Costin Palade

Kenneth Lonergan (n.1962) este dramaturg, scenarist și regizor american. Este celebru pentru scenariul filmului Gangs of New York (2002) și pentru scrierea și regizarea filmului Manchester by the Sea (2016), pentru care a și fost nominalizat la Premiul Oscar, la categoriaCel mai bun regizor.

Comedie dramatică emoţionantă, colorată în nuanţe de gri, al cărei  ton şi gen sfidează orice descriere, Lobby Hero este în acelaşi timp divertisment, love story şi teatru de idei. Melancolia se combină cu replici inteligente și spirituale, iar viziunea spectatorilor asupra personajelor se modifică deseori înainte de lăsarea cortinei.

Lobby Hero a avut premiera Off-Broadway în 2001. Piesa oferă spectatorului o poveste aparent simplă, cu implicaţii complexe. Personajele –un paznic, șeful acestuia, un poliţist şi o poliţistă – sunt în acelaşi timp și bune, şi rele, şi egoiste, şi altruiste; se amuză sau exacerbează emoţii, în încercarea de a se redescoperi pe ei înşişi. (Radu Iacoban)

Lobby Hero este o piesă fantastică! Lonergan are talentul de a arăta cum bunele intenţii pot fi subminate de dorinţe inconştiente. Prea puţine dintre personajele sale pot rezista propriilor impulsuri nocive.” (Toby Young, The Spectator)

Lobby Herodemonstrează cât de uşor oamenii buni pot lua decizii greşite.Prima scenă din Lobby Hero aduce în prim-plan personajele. Ulterior piesa se dezvoltă dramatic, prezentând spectatorilor lumea coruptă şi discriminatorie, unde cea mai bună opţiune rămâne alegerea dintre rău şi mai rău. Lobby Hero trece de la dezbaterea unei chestiuni morale spinoase la alta, şi este evidentă sensibilitatea cu care Lonergan analizează modalităţile  subtile şi imprevizibile prin care subiecte ca rasa şi sexul transmit informaţii despre viaţa celor aflaţi sub pragul scării sociale.

Specialist în crearea personajelor nevrotice, Kenneth Lonergan face din Lobby Hero drama sa cea mai  filosofică: William are de ales  între familie şi codul etic. Prezentând cursele cu obstacole cu care se confruntă  William, Lobby Hero este, de fapt, o poveste despre deciziile decisive, predestinate, revelatorii şi  obligatorii – provenite din motivaţii conflictuale.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »