Teatru de umbre japonez în Cuba

Pentru prima dată, cubanezii se vor delecta cu piesele teatrului de umbre japonez Kageboushi. Cele două spectacole cu intrare liberă fac parte dintr-un turneu al trupei în America Centrală şi în ţările din zona Caraibelor.

Directorul trupei, Yasuaki Yamasaki, a menţionat că în cadrul acestor spectacole, ce urmează a avea loc la Teatrul Naţional din Havana, va fi folosită tehnica umbrelor (de păpuşi şi de corpuri). Acesta a mai precizat că trupa este interesată să creeze legături cu alte culturi.

Trupa de teatru îi va încânta pe cubanezi cu opere precum „Copacul Mochi Mochi” sau „Cocorul recunoscător” şi cu un număr de pantomimă.

Va mai fi organizat şi un workshop pentru copii şi adolescenţi, în care aceştia vor avea ocazia de a-şi crea propriul joc de umbre.

Fondată acum 37 de ani, trupa de teatru se dedică dezvoltării artei umbrelor, culorilor şi a mişcărilor, printr-o serie de piese inspirate din poveştile tradiţionale japoneze şi musical-uri.

Sursa: http://hispanos.servidornoticias.com/309_hispanic-world/3261447_japanese-shadow-theater-company-to-perform-in-cuba-for-first-time.html

Elisa Maxim

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »