Suedia Creativa, trei zile de sarbatoare suedeza la Roaba de cultura, in parcul Herastrau

Suedia Creativa, trei zile de sarbatoare suedeza la Roaba de cultura,

in parcul Herastrau

Avem placerea sa va invitam, in calitate de partener media al proiectului, in weekend-ul 13 – 15 iunie la Suedia Creativa, un eveniment prin care aducem in atentia publicului romanesc cultura, traditiile si muzica suedeze, la Roaba de Cultura. Proiect sustinut de ambasada Suediei la Bucuresti si Business Sweden in parteneriat cu Asociatia Green Revolution.

Afis Suedia Creativa

Suedia, unul dintre liderii mondiali in inovatie, isi muta granitele in Parcul Herastrau, pe pajistea Roabei de Cultura. 13, 14, 15 iunie, trei zile in care cuvintele cheie vor fi inovatie, dezvoltare durabila, cultura, design, moda, muzica, filme.

Creativitatea si grija fata de mediu, valori promovate de sociatetea suedeza se vor regasi in toate activitatile de pe pajiste: ateliere creative, concerte, jocuri pentru copii, relaxare, moda, proiectii de film. Intr-un cuvant: timp de calitate petrecut cu prietenii si familia in natura.

Suedia Creativa” este un concept creat de catre Ambasada Suediei şi Business Sweden, iar impreuna cu companiile suedeze din Romania dorim sa prezentăm exemple suedeze de inovatie, cultura si dezvoltare durabila publicului romanesc. Speram ca evenimentele prezentate in aceste trei zile sa inspire si sa fie de interes, iar Suedia Creativa sa aiba o continuitate. Va asteptam cu drag la Roaba de Cultura in Parcul Herestrau!”, a declarat Excelenta Sa, Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei.

Ne bucuram sa primim pe pajistea Roabei de cultura invitati de seama si sa fim gazda unui eveniment atat de special – Suedia Creativa. Timp de trei zile, bucurestenii vor avea ocazia sa afle mai multe informatii despre cultura suedeza, traditii, obiceiuri prin activitati dintre cele mai diverse: muzica, sport, zona de relaxare, workshop-uri de reciclare creativa, film. Va asteptam in numar cat mai mare pentru a va bucura de un festival al culturii suedeze in natura”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 

Suedia Creativa inseamna trei zile de:

 

  1. Muzica de calitate Kim Cesarion invitat special, in concert – un artist foarte cunoscut din Suedia, un muzician clasic instruit, a carui melodie „Undressed” a fost un hit in multe tari din Europa, vine la Roaba de cultura sa faca spectacol.Afis Kim Cesarion

2. Ateliere de pictura a calutului Dalahäst – ateliere prin care va facem cunostinta cu traditionalul cal suedez. Sculptat in lemn, originar din provincia Dalarna, calul Dalahäst este una dintre cele mai cunoscute jucarii pentru copii, iar acum copiii din Bucuresti vor avea ocazia sa-si puna amprenta asupra lor.

3. Relaxare si cafea buna – zona de relaxare si muzica de calitate, ateliere creative si multa voie buna.

  1. Cursuri de prim ajutor –  Suedezii sunt recunoscuti pentru dragostea lor pentru natura si pentru interesul lor pentru o viata sanatoasa, iar cursurile de prim ajutor incurajeaza aceasta preocupare.
  2. Frumusete si stil de viata – atmosfera relaxata, cu activitati de evaluare corporala, cursuri si sesiuni de machiaj si nutritie.
  3. Ateliere de reciclare creativa – Suedia este cea mai nepoluata tara din Europa, iar atelierele de reciclare creativa demonstreaza importanta pe care suedezii o acorda reciclarii si reutilizarii resurselor.
  4. Sport si miscare – sesiuni de sport si o atmosfera plina de energie pe pajistea Roabei de cultura, un exemplu al modului in care suedezii aleg sa-si petreaca timpul liber.
  5. Jocurile Copilariei – copiilor le sunt dedicate o serie de activitati, prin care se pot distra: jocuri, show-uri de magie, de improvizatie si multe alte surprize. Program_Suedia Creativa

 Incepand cu 2011, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg, peste 100.000 de persoane bucurandu-se de activitati desfasurate pe pajiste.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »