Stiluri si mari pictori – Atelier practic de pictura

Stiluri si mari pictori – Atelier practic de pictura

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand cu 26 septembrie, de la ora 18:30, la atelierul practic de pictura – Stiluri si mari pictori, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.

Vino sa inveti sa pictezi in stilurile lui Van Gogh si Miro, dar si sa afli detalii despre viata lor si a altor artisti celebri precum: Henri Rousseau, Gustav Klimt, Wassily Kandinsky. Iar la final vei avea 5 picturi pe panza, inspirate de lucrarile acestora.

Atelier 1. Van Gogh si personalitatea sa neobisnuita. Cum se reflecta experientele sale in pictura? Invatam sa folosim pensulatii libere, pline de energie, folosind culori din abundenta .
Tema: „Peisaj“, acrilic pe panza.

Atelier 2. Descoperim pictura naiva ori primitiva si lucrarile artistului Henri Rousseau. Picturile sale fascineaza prin complexitate si exotism anticipand Suprarealismul.
Tema: „Peisaj exotic”, acrilic pe panza.

Atelier 3. Gustav Klimt, unul din cei mai importanti reprezentanti ai avangardei vieneze. Folosim tuse plate in culori pastelate, alaturate tonurilor intense, introducem elemente ornamentale geometrice si florale, influentati de curentul Art Nouveau.
Tema: „Compozitie decorativa”, acrilic pe panza

Atelier 4. Fiind considerat „parinte” al picturii abstracte, Wassily Kandinsky, revolutioneaza intreaga fata a artei secolului XX. Tusele picturale sunt inlocuite acum de linii si pete de culoare ce alcatuiesc compozitii abstracte.
Tema: „Compozitie“, acrilic pe panza.

Atelier 5. Unul din cei mai rafinati pictori suprarealisti, Joan Miro, spunea ca ar trebui sa gasim lucruri noi intr-o imagine de fiecare data cand o privim. Ce descoperim in picturile sale si cum stilizam elementele de peisaj, obiectele si personajele, vom afla in ultimul curs.
Tema: „Nocturna“, tehnica mixta.

Lector: Teodora Vărzaru
Data incepere: 26 septembrie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, vineri
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »