Sfaturi utile de machiaj pentru crearea unui look deosebit

Machiajul are un rol foarte important în crearea unui look, de aceea trebuie să ţinem cont de nişte sfaturi pentru realizarea unui machiaj corect care să ne evidenţieze cele mai frumoase trăsături ale fetei.

Conturarea feţei :

Conturul trebuie să fie de o culoare neutră şi cu două nuanţe mai închis decât fondul de ten. Pentru tenul deschis spre mediu se recomandă nuanţe mate, iar pentru cele închise, nuanţe care să conţină particule strălucitoare.

Highlighter-ul trebuie să fie întotdeauna mai deschis decât fondul de ten. Folosiţi un highlighter care să conţină „shimmer”) şi nu sclipici.

Sursă foto:   https://m.youtube.com/watch?v=4qsLJArkAe4
Sursă foto:
https://m.youtube.com/watch?v=4qsLJArkAe4
  • Conturarea nasului : Pentru a va subţia nasul aplicaţi conturul de-o parte şi de alta a nasului, apoi, aplicaţi highlighter-ul pe centrul nasului.
  • Conturarea pomeţilor : Pentru a va evidenţia pomeţii, aplicaţi conturul în scobitura obrazului şi highlighter-ul pe partea de sus a pomeţilor, iar apoi adăugaţi blush-ul (fardul de obraz) pe pomeţi.
  • Conturarea frunţii : Aplicaţi un bronzer mai deschis de-a lungul liniei părului în jos, până la tâmple, apoi, aplicaţi highlighter pe centrul frunţii.

Machiajul ochilor :

Pentru ochii căprui sau negri, funcţionează cam orice culoare, dar persoanele cu ochii albaştri şi verzi au de respectat câteva reguli cromatice pentru a evidenţia nuanţa irisului.

Farduri potrivite pentru ochi căprui şi negri: Nuanţele recomandate pentru machiajul ochilor căprui sunt vanilie, piersică, galben auriu, bej, gri argintiu, tonurile de maro, prună şi mov, albastru navy, verde, mentă, kaki şi turcoaz.

Farduri potrivite pentru ochi albaştri şi verzi: Nuanţele recomandate pentru machiajul ochilor albaştri și verzi sunt auriu, oranj, roz auriu, roşu-violet, roz-bej, argintiu, gri-albăstrui, maro roşcat, bronz, kaki şi negru.

Un truc care vă va evidenţia forma ochiului şi va oferi machiajului o urmă de profesionalism, este folosirea unui fard alb, în colţul intern al ochiului. Linia apei se va contura cu un creion alb, sau bej pentru a mări optic ochii şi pentru a deschide privirea.

Pentru un machiaj de zi, ţinând cont de culoarea fardului aplicat pe pleoape, putem folosi un ruj nude. Iar pentru un machiaj îndrăzneţ, sau chiar de seară, putem aplica pe buze un ruj mat roşu, marsalla, grena.

Sursă foto: http://pin.it/E1HQyCQ
Sursă foto: http://pin.it/E1HQyCQ

Articol scris de Sabrina Stroe

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »