Să dăruim cu sufletul….

Christmas-present

Cadourile de Crăciun nu sunt ceva ce “trebuie” să cumpărăm, iar a dărui nu este o simplă tradiţie sau incă o căsuță bifată pe lista cu lucruri de făcut înainte de Crăciun. Darul de Crăciun are scopul de a întări o relaţie, este un moment unic între persoana care primeşte şi cea care dăruieşte, un moment numai al lor.

Un cadou ar trebui să emoţioneze şi să creeze un impact pozitiv. Ĩntotdeauna când daruim ceva, trebuie să fie despre acea persoana şi nu despre noi.

Aşadar, primul lucru pe care îl facem înainte de a ne decide ce oferim este să ne imaginăm că suntem prezenți atunci când darul este desfăcut și că urmărim expresia de pe faţa celui care primeşte.

Ar fi de preferat să ne ferim de cadourile comune şi atât de lipsite de personalitate precum:  gadget-uri, truse de baie şi produse cosmetice, parfumuri, pulovere imprimate cu teme de Crăciun, căni cu mesaje, şosete, cravate, lumânări parfumate, rame foto, carduri de cadou etc.

La fel trebuie să avem în vedere şi să nu ofensăm persoana printr-un cadou neinspirat care ar putea provoca un efect invers. Iar aici ne referim la: abonamente la sala sau echipament sportiv, cărți de gătit, aparate electrocasnice, haine cu mărimea nepotrivită, cărţi pentru dezvoltare personală etc.

Atenţie cât cheltuiţi! Un dar nu ar trebui să vă lase cu gaură în buget şi cu un gust amar. Este greşit să cumperi un anumit lucru doar pentru că este foarte scump şi pentru că vrei să impresionezi prin extravaganţa acestuia. În plus, s-ar putea ca persoana căreia îi faceţi un astfel de cadou să se simtă neputincioasă şi obligată la rândul ei…. Ca să nu mai vorbim de situaţia în care celălalt ştie că efortul tău a fost exagerat şi pentru că se simte vinovat refuză să primească sau te roagă să îl înapoiezi…

Chiar şi în cazul persoanelor extrem de bogate, darurile n-ar trebui să fie despre lux şi opulentă ci despre cu totul altceva.

Un alt sfat ar fi să nu lăsați totul pentru ultima zi şi nici să nu faceţi totul în grabă, acordaţi-vă timp suficient şi gândiţi-vă exact ce dar aţi  putea face cuiva, aşa încât sa îi rămână zâmbetul pe fată mult timp după primirea acestuia.

Ĩntotdeauna lucrurile simple au cântărit mai mult, iar oamenii au nevoie de atenţie şi iubire mai mult decât de orice. Iar pentru că suntem implicaţi în tot felul de proiecte şi petrecem din ce în ce mai puţin timp cu cei dragi, cel mai de preţ dar în ziua de azi este să te oferi efectiv pe tine, timpul tău şi energia ta….

Oferă-i cuiva timp să staţi de vorbă, să faceţi lucruri împreună, oferă o cină gătită de tine, o prăjitură pe care ai copt-o tu, oferă un masaj făcut de tine, oferă o poezie scrisă de tine, un fular tricotat de tine, ceva făcut cu mânuţele tale.

Fiţi originali, puneţi căldura, creativitate şi suflet înainte de a oferi!

 

Georgiana Dănilă

 

sursa foto: http://goodlifezen.com/minimalist-christmas-mindblowing-presents-from-zero-to-25-dollars/

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »