S.T.A.R.T. (Students Talking About Revolution in Technology).

Câte elemente sunt necesare pentru a pune bazele unui start-up? 5 cuvinte, 4 zile şi 3 concepte cheie: antreprenoriat, IT, networking! Asociația Studenților la Matematică și Informatică te provoacă să afli în ce proporţie trebuie să le îmbini pentru a ajunge la succes în cadrul proiectului S.T.A.R.T. (Students Talking About Revolution in Technology).

Realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, S.T.A.R.T. este adresat studenţilor de la facultăţile de profil real din Bucureşti (Informatică, Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, Matematică, Cibernetică, Administraţie şi Afaceri, Politehnică). Scopul proiectului este crearea unei platforme care să faciliteze comunicarea dintre mediul academic și mediul afacerilor, iar un prim pas în acest sens îl constituie o şcoală de formare a tinerilor antreprenori în domeniul matematic și tehnologic.

Mai mult de 600 de studenţi cu pregătire diferită vor putea intra în contact şi vor putea face schimb de idei prin intermediul platformei web. În urma unei selecții riguroase, vor fi aleși 64 de participanţi ce vor fi grupați în echipe mixte și vor lua parte la școala de formare  din 31 iulie – 3 august 2014 de la Brașov. Pe lângă asigurarea integrală a cheltuielilor de cazare și masă,  Asociația Studenților la Matematică și Informatică, prin partenerii instituţionali, pregătesc o serie de workshopuri:Presentation skillsAntreprenoriat în tehnologieDay to day mathsPitch your idea. Participanţii vor putea să pună în aplicare cunoştinţele acumulate în cele 2 zile de training prin conceperea unei idei de start-up și vor susţine o prezentare a conceptului care trebuie să respecte cele 3 componente: idee, implementare şi promovare.

Înscrierile la acest proiect se fac în perioada 17 – 25 iulie 2014, pe platforma S.T.A.R.T. Jurizarea va avea loc în zilele de 26 și 27 iulie.


 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »