Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar (2017)

Puține serii de filme vor ajunge vreodata la numele și renumele Piraților din Caraibe. Personaje complexe și amuzante, acțiune, amuzament, efecte și … Johnny Depp. Chiar dacă ultimele lui roluri au fost o reîncercare de găsire a lui Jack Sparrow, una foarte nereușită, în acest al 5-lea filme al seriei ne arată din nou de ce s-a consacrat cu acest rol. Fie bun, fie rău, e un film Pirații din Caraibe, așa ca a trebuit să mergem la Hollywood Multiplex să îl vedem. M-a surprins să văd o sală arhi-plină, cum rar mai vezi zilele astea.

Nu am avut mari așteptări de la acest film, dar vreau sa încep prin a spune că este un film bun, chiar mai bun decât ultimul (nu că ar fi fost greu). E un film constant bun, dar care nu strălucește. Respectă rețeta de succes a filmelor: acțiune, lupte, replici amuzante, Jack Sparrow beat și foarte beat, pirați care mor si aproape mor.

Acest nou film îl introduce pe Henry Turner, fiul lui Will Turner și Elizabeth Swann, într-o încercare de a găsi legendarul trident al lui Poseidon. Aceeași dorință o are și Carina Smyth, o tânără astroloagă și oroloagă, considerată vrăjitoare pentru cunoștintele ei.

„Villain-ul” acestui film este Căpitanul Salazar, cel care conduce o armată de morți, cu care vrea să domine mările. De frica lui, Barbarossa si Jack Sparrow încearcă și ei să ajungă la Trident, un obiect mistic care poate sparge toate blestemele mării.

Henry si Carina sunt prezentați ca noile personaje principale, o reinterpretare a lui Will și Elizabeth. Din păcate, nici scenariul nu îi ajută prea mult, nici actorii nu strălucesc. Idila e forțata. Johnny Depp este mult prea în elementul lui ca Jack Sparrow. Poate fi bine, pentru că asta ne dorim, dar, pe de-altă parte, este dus la extrem. Adevărata prezență este a lui Geoffrey Rush, care și-a reluat rolul de Hector Barbossa.

Nu este o poveste extraordinară. Doar suficient cât să permită existența a ce ne dorim de la film. A fost nevoie să se întoarcă toți actorii, ca să ne simțim cumva legați de început. E o continuare bună, care va avea tot ce îți dorești și te va amuza pe parcursul filmului. Dar nu va lăsa o impresie de durată. În schimb, este un film de văzut, și eu cel puțin așteptam de mult un film pe care să vreau cu adevărat să îl văd la cinema.

Image result for pirates of the caribbean 5 review

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »