Parapanghelos –Sala Cafe-Teatru Masca

Parapanghelos –cafe teatru la Teatrul Masca din Bucuresti

logo-cafe-teatru-2-web

Parapanghelos este o interpretare moderna a “Canticelor comice” de Vasile Alecsandri, un cabaret despre moravurile lumii de ieri si de azi. Este o piesa ce satirizeaza, cu umor, diversele tipuri umane reprezentative pentru societatea momentului istoric in care au fost scrise, jumatatea secolului al XIX-lea. Dar acestea se dovedesc a fi mai actuale acum decat oricand.
parapanghelos1
Spectacolul se desfasoara ca o succesiune de momente muzicale, de dans si replici cu haz. Se trece rapid de la prezentarea unui personaj, a unor moravuri, la altul. Prestatia impecabila a unor tineri actori, inca studenti ai Universitatii de Arta Teatrala, este cu adevarat remarcabila. Reusesc, fara stangacie, sa captiveze publicul prin dans si cantec, replica si joc. Piesa aceasta nu este una simpla, a unui schimb de replici, ci implica mult mai mult efort prin momentele inedite cum ar fi: dans, mers pe role, manevrat papusi, travesti-ul actritelor, schimbarea rapida a rolului si a costumatiei.

Legatura cu spectatorii este stransa. Acestia sunt asezati foarte aproape de scena iar piesa include momente de interactiune a actorilor cu publicul. Amenajarea salii sub aspect de cafe-teatru cred ca va avea succes deoarece reuseste sa creeze o atmosfera relaxata, primitoare care asigura confortul tuturor.

Sorana Dinu

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Parapanghelos –Sala Cafe-Teatru Masca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »