Ospăţ la Nottara! O cină orientală în toată regula!

Teatrul Nottara ne așteaptă miercuri, 25 ianuarie, la ora 21:00, la o „O cină orientală” Publicul se va putea bucura de o seară specială, configurată în jurul romanului „Ospăţul” (scris de Călin Torsan și editat la Casa de Pariuri Literare – mai multe detalii aici) – care va avea o lansare inedită. 

„Ideea acestei cărți mi-a venit într-o dimineață friguroasă, zărind homlesul cu care mă întâlneam aproape zilnic. Era însoțit de un câine. Pentru o clipă, ceva i-a șoptit minții mele că singurul lui prieten i-ar putea deveni cândva hrană. N-am avut nevoie și de povestea reală a amărâtului, deși îl îndemnasem cândva să mi-o spună, făcându-l să mă bată la cap de fiecare dată când mă vedea prin cartier: Când o să scrieți despre mine? Ați spus că o să scrieți o carte despre mine! Am condimentat romanul cu o călătorie în Turcia, fascinat de două excursii foarte scurte făcute la Istanbul. Am brăzdat-o cu muzică, pentru că sunt suflător. Și încă mai sper să-i realizez coloana sonoră, așa cum am gândit-o atunci când am cuibărit sunetele în litere.

Imagini din Constantinopol şi instrumente exotice, un alt ingredient oriental

„În rest, de-a lungul paginilor mele, se mănâncă destul de bine. Faptul că volumul atinge de multe ori problema corupției din România, n-ar mai trebui să mire pe nimeni. Așa ne-am vedea și în oglindă. Până la urmă viața presupune vânat și vânători, aceasta fiind ideea principală a Ospățului meu.”, explică Călin Torsan.

Atmosfera orientală a evenimentului este justificată prin descrierile Istanbulului, oraşul unde se desfăşoară mare parte din acţiunea cărţii. Ambianţa va fi întregită prin concertul „Oglinzi din Orient”, susţinut de grupul multumult (Vasile Gherghel – bas şi live electronics, Marius Achim – percuţie) şi de proiecţia video originală, aducând frânturi din Constantinopol în cafeneaua Teatrului Nottara.

În sfârşit, dar nu în ultimul rând, degustarea de bragă va completa acest ospăţ literar-muzical, ea fiind asigurată de Dragoş Bogdan, bragagiul Bucureştiului. Detalii despre activitatea lui puteţi găsi aici: http://bogdania.ro/

sursa: http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2017/01/ospat-la-nottara-o-cina-orientala-in-toata-regula/

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »