Noul album SONATA ARCTICA »The Ninth Hour«

La doar doi ani dupa lansearea „Pariah’s Child” și un turneu mondial masiv, cvintetul finlandez de metal melodic  SONATA ARCTICA se întorc cu mai mult – al 9-lea lor album, numit »The Ninth Hour«  (A 9-a ora), care va fi lansat pe 7 Octombrie.

Din nou, albumul a fost produs de SONATA ARCTICA însăși si mixat de Pasi Kauppinen, pentru a crea un sunet tipic dar nou, care definește spiritul formației ăn anul 2016.

“Înregistrările au început serios la mijlocul lui Aprilie 2016 în mai multe studiouri de-acasă din Finlanda” explică solistul Tony Kakko. “Dar înregistrările principale și mixajul au fost la Studio57 în Alaveteli, Finlanda. Acesta funcționează ca un punct central și toată munca ajunge acolo în final. Ne-am dorit să avem un nou album Sonata Arctica,  melodic, frumos și surprinzaător. A ieșit așa? Eu chiar cred. Dar poate ar trebui să vă las pe voi să decideți”

După un turneu Nord-American cu prietenii de la NIGHTWISH plus multe showuri în jurul lumii, formația a putut să aiba o privire de ansamblu asupra lumii, așa cum este acum – aproape de un posibil armageddon. Acest spirit se reflectă în designul albumului :

“Arta albumului »The Ninth Hour« prezintă un peisaj utopic pe fundal. Natura și tehnologiile umane sunt în balantă. În mijloc avem o clepsidra cu un mâner cu care să putem noi să umblăm. Cupa din partea dreaptă reprezintă partea naturii rămasă fără oameni iar în stânga distopia umană după ce am distrus natura. Ideea pe care am avut-o a fost ca întorcând mânerul, vom întoarce clepsidra într-o direcție sau în alta, aceasta golindu-se încet, iar viitorul va fi șters. În mod biblic, suntem așteptați să ne căim și să ne sacrificăm pe »The Ninth Hour«… să sărim înapoi într-o realitate mai pământeană. Este clar că trăim în niște timpuri critice. Deciziile noastre vor defini viitorul, nu doar al nostru ca rasa umană, dar viitorul întregii planete. Trebuie să facem sacrificii și în multe cazuri să ne căim pentru alegerile deja făcute.”

Imediat după sezonul festivalelor și lansarea albumului mult-așteptat, formația va porni într-un turneu European pentru a își prezenta noile melodii, ajungând apoi și in America de Nord.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »