Noi trupe confirmate la Maximum Rock Festival 2017

MOONSORROW, NIGHTMARE, SHADE EMPIRE și ANURYZM sunt noile nume confirmate pentru a 7-a ediție Maximum Rock Festival care va avea loc în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București. Acestea se adaugă trupelor deja confirmate, precum SODOM, FOR THE WICKED, STAGE OF REALITY și VLAD IN TEARS.

 

Din păcate, avem și o veste neplăcută. Din motive obiective care nu țin de organizatori, trupa XANDRIA nu va mai putea fi prezentă la ediția Maximum Rock Festival 2017. Trupa este nevoită să renunțe la acest concert din cauza prelungirii turneului american din acea perioadă, ceea ce îngreunează întoarcerea în România. Suntem în discuție cu managementul trupei pentru a încerca readucerea trupei în România pentru un concert separat și ne cerem scuze pentru această situație creată!

 

Cei care doresc returnarea biletului o pot face timp de 10 zile de la acest anunț, trimițând un mail la adresa contact@ambilet.ro.

 

Începând de astăzi, biletele pot fi achiziționate de pe www.ambilet.ro la prețul de 115 lei. Primele 100 de persoane care achiziționează bilete pot beneficia de un discount de 10% din prețul anunțat folosind codul MaximumRockFestival ca voucher.

 

Pentru confortul participanților, vor fi puse în vânzare în total doar un număr de 1200 bilete, așa că nu uitați că numărul lor este limitat!

 

Event: Maximum Rock Festival 2017

MOONSORROW

 

Înființată de către verii Henri și Ville Sorvali în anul 1995, trupa finlandeză MOONSORROW este, cel mai probabil, una dintre cele mai răsunătoare formații folk metal din scena internațională, care a reușit în toți acești ani să-și formeze un nume „greu” pentru fanii ascultători a acestui gen.

 

După înregistrarea a două demo-uri (Metsä din 1997 și  Tämä Ikuinen Talvi din 1999), dar și venirea în trupă a lui Marko Tarvonen ca al treilea membru, Moonsorrow începe în 2000 înregistrările albumului de debut, timp în care și Mitja Harvilahti și Markus Euré completează line-up –ul formației. Astfel, în 2001 se lansează albumul Suden Uni și, pentru că imediat după lansare a început deja să lucreze la următorul, „Voimasta ja Kunniasta” este lansat la sfârșitul aceluiași an.

 

Al treilea material discografic al trupei – „Kivenkantaja” apare în 2002, urmat de „Verisäkeet” din 2005 și „V: Havitetty” din 2007, timp în care trupa devenise deja unul din cele mai neconvenționale grupuri folk metal.

 

Cel de-al 6-lea album Varjoina Kuljemme Kuolleiden este lansat în 2011, urmat de un turneu intens în Europe, Asia și America de Nord în timp de 2016 a fost anul de lansare pentru „Jumalten aika”.

NIGHTMARE

 

Trupa pionieră a heavy metal-ului francez – NIGHTMARE – a fost fondată în anul 1979 în Grenoble (Franța), reușind să fie o prezență plăcută și apreciată pe scena metal europeană, făcându-se cunoscută odată cu show-ul de deschidere pentru Def Leppad în 1983.  Cu 10 albume de studio avute deja „în portofoliu”, dintre care ultimul – „Dead Sun” – lansat în anul 2016, Nightmare este una dintre acele formații cu o lungă și intensă activitate, concertând de-a lungul timpului în deschiderea unor nume precum Grave Digger și Blind Guardian, urcând, de asemenea, pe scena unor mari festivaluri europene precum Rock Machina (Spania), Skeleton Bash (Austria)  sau Wacken Open Air (Germania).

SHADE EMPIRE

 

Formată în anul 1999 în Kupio (Finlanda), SHADE EMPIRE este o trupă care, de-a lungul timpului, a reușit să se facă remarcată prin propriul său stil, combinând sunete agresive de chitare, tobe, cu secvențe electro și bass-uri dure.

 

Primul album al formației – „Sinthetic” – a apărut în 2004, aducând odată cu el un val de apreciere din întreaga lume, ceea ce a făcut ca fan base-ul acestora să crească enorm. La doi ani diferență își face apariția și cel de-al doilea material discografic  „Intoxicate O.S”, propulsat imediat pe poziția 25 în Official Finnish Charts, urmat de un album mai „conceptual”, „Zero Nexus” (2008), ce a condus trupa către o altă direcție. Anul 2008 i-a condus spre aceștia către un turneu european alături de trupele Unleashed, Kirisiun și One Man Army And The Undead Quartet.

 

Un nou album vede lumina zilei în 2014, atât de bine primit de către public datorită masivității sale încât a ocupat imediat poziția 13 în topuri, deschizând drumul către alte turnee în Finlanda și Europa alături de Borknagar. Cel mai complex și brutal material din carieră – Poetry of the Ill-Minded – urmează a fi lansat luna aceasta, pe 30 iunie 2017, prin intermediul casei de discuri Candlelight/Spinefarm.

ANURYZM

Originară din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, formația ANURYZM abordează un sound progresiv, cu accente de thrash, innovator si neobișnuit pentru Orientul Mijlociu, dar care le-a adus aprecierea la nivel global și i-a ajutat să împartă scena cu artiști consacrați, precum Black Sabbath, Avenged Sevenfold, Epica, Nightwish, Yngwie Malmstreen, Scorpions și mulți alții.

Trupa își are rădăcinile in Beirut, Liban, fiind, la început, un proiect al unor vechi prieteni de liceu, care au lansat primul lor demo în 2004, oprindu-și brusc activitatea un an mai târziu. Trupa a revenit în 2011 cu schimbări în line-up și un prim album.

Cu numai două albume la activ, “Worm’s Eye View” (2011) și “All is Not for All” (2015), dar cu numeroase concerte și apariții la festivaluri, formația a reusit sa stranga o mulțime de fani. Chiar dacă trupa n-a reușit să mai ajungă anul trecut la festival, Anuryzm promite să se revanșeze pentru această ediție Maximum Rock Festival.

 

Nu uitați că în data de 7 octombrie va avea loc Warm-up-ul festivalului cu un concert WINTERSUN la Arenele Romane din București.

 

Event: Wintersun / Arenele Romane, București (MRF Warm-up Party)

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »