Regizor: Damien Chazelle; Actori: Emma Stone, Ryan Gosling; 6 premii Oscar

Fiind filmul cu cele mai multe nominalizari la premiul Oscar din istorie (14 la număr), musicalul romantic “La La Land” a reușit să cucerească publicul atât prin paleta de culori, cât și prin cadrele panoramice circulare prezente în momentele muzicale. Mult-aclamatul film readuce în prim-plan atmosfera perioadei de aur a Hollywoodului, fiind comparat cu alt musical de succes, “Singing in the rain”.

Filmul spune povestea a două personaje: Mia – o chelneriță cu veleități de actriță, fără prea mult succes și Sebastian – un muzician avid de jazz-ul classic. Viețile celor două personaje interpretate de EmmaStone, respectiv Ryan Gossling, se întrepătrund pe fundalul unor imagini care par a fi extrase din filmele anilor ’50, iar noi suntem spectatorii unei povești de dragoste iminente.

Musicalul aduce în prim-plan conceptul de “follow your dream” (urmează-ți visul), emblematic pentru filmele americane.

Sursă foto: http://www.huffingtonpost.com/david-toussaint/let-the-la-la-land-backla_b_13866332.html
Sursă foto: http://www.huffingtonpost.com/david-toussaint/let-the-la-la-land-backla_b_13866332.html

Cei doi se susțin reciproc în a-și urmări propriile pasiunile cu orice preț. Sebastian încearcă să o convingă pe Mia de talentul ei actoricesc și, mai mult decât atât, să aibă inițiativa de a scrie ea însăși o piesă de teatru. Mia, pe de altă parte, îl sfătuiește pe Sabastian să-și deschidă propriul local cu specific de muzică de jazz. Cu toate acestea, relația dintre cei doi este subminată de dorința fiecăruia de a avea succes. Finalul este surprinzător, regizorul spulberând toate așteptările spectatorilor privind relația dintre cei doi.

Datorită stilului de filmare în care fiecare cadru poate fi considerat o operă de artă în sine precum și a paletei de culori folosite, filmul “La La Land” merită, cu siguranță, cele șase premii Oscar acordate.

Material scris de Ioana Maria Constantinescu

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »