Jocurile de noroc și impactul asupra Hollywood-ului

Jocurile de noroc și impactul asupra Hollywood-ului

Ludomania, sau dependența de jocuri de noroc este dorința de a juca încontinuu, în ciuda consecințelor negative sau dorinței de a te opri. Efectele sunt resimțite de jucător sau de cei apropiați lui, putând să devină o problemă patologică ce aduce după sine probleme familiale și sociale, fiind considerată de Asociația de Psihiatrie Americană mai mult ca o problemă de controlat impulsurile, decât de dependență, deși aceasta se înrudește cu folosirea altor substanțe sau cu sindromul obsesiv-compulsiv.

Celebritățile și diverși artiști bogați cu greun nu cad în plasă având bani la discreție. Printre aceștia se numără:

Ben Affleck – actorul de primă clasă și producător de film s-a dus la intoxicare în 2001 pentru problemele sale cu jocurile și alcoolul.

Shannon Elizabeth – după terminarea rolului din American Pie a găsit a doua carieră în jocul de poker. Pasiunea ei pentru poker a stârnit zvonuri care susțin că la ea acasă este ringul de joc.

Michael Phelps – medaliatul cu aur la Jocurile Olimpice nu câștigă medalii doar din bazin. Prietenii se tem de pasiunea lui crescândă pentru jocuri, știindu-se despre acesta că este hiperactiv și că are o atenție deficitară.

Charles Barkley: transparentul jucător NBA și analist sportiv a recunoscut pe ESPN că problema lui cu jocurile l-a costat 10 milioane de dolari.

Charlie Sheen – în timpul divorțului din 2006 fosta sa soție, Denise Richards, a spus că acesta cheltuia în jur de 20 000$ săptămânal, pe pariuri sportive.

Gladys Knight – cunoscută ca și împărăteasa soul-ului, a scris fără perdea despre cum a fost prinsă în mirajul pariurilor sportive și jocurilor de cărți pentru aproape 10 ani în cartea ei autobiografică, ‘Between Each Line of Pain and Glory: My life story’. (Între orice linie de durere și glorie: Povestea vieții mele)

Tobey Maguire –  interpretul lui Spider Man a fost dat în judecată pentru că a luat partea la un turneu ilegal de jocuri de noroc cu jackpot multi-milionar.

Ray Romano – actorul câștigător de Emmy că personajul său, Joe Tranelli din Men of a Certain Age (Bărbatul de o anumită vârstă) a devenit pentru el problematic din cauza experienței personale.

Matt Damon – precum Tobey Maguire și bunul său prieten Ben Affleck, a fost implicat în ringuri de jocuri ilegale ce s-au ținut în hoteluri de 5 stele și reședințe private.

Michael Jordan – despre retragerea din 1993 din echipă a celui mai faimos jucător de la NBA se crede că a fost cauzată de de dependența sa de jocuri.

Bradd Garett – gambling.com l-au clasat pe unul dintre personajele principale din Everybody Loves Raymond (Toată lumea îl iubește pe Raymond) în Top 10 al celebrităților dependente de poker. (În acest top intră și Sam Simon, Jason Alexander și Jennifer Tilly)

Allen Iberson – problema cu jocurile l-a făcut pe rapperul baschetbalist să primescă interdicție în cazinourile din Detroit și Atlantic City.

Phil Mickelson: jucătorul de golf de covor roșu a plătit aproape 200 000$ altor jucători în urma pierderii unui pariu. De atunci susține că a renunțat la pariat.

Tiger Woods: chiar dacă își permite, a rapotat că a pierdut 250 000$ într-o seară când găzduia un eveniment la Hotelul-Cazino Mandala Bay din Las Vegas.

Jucatul creează dependență precum oricare alt joc datorită adrenalinei și dopaminei ce se declanșează în timpul jocului, dopamina fiind secretată și pe cale naturală cu ajutorul mâncatului, sexului sau chiar practicilor sportive.

 

Casiana Constantin

 

Bibliografie:

www. ranker.com

www. gambler.com

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »