Idei pentru o vacanță de vis

     Ai început deja să te gândești la vacanța pentru anul viitor? Perfect! Te invit să descoperi cele mai frumoase plaje din lume la care trebuie să ajungi măcar o dată în viață!

 

  • Plaja 90 de mile din Noua Zeelandă

      Situată pe Coasta de Vest a Insulei de Nord din Noua Zeelandă, Plaja 90 de mile este una dintre cele mai lungi plaje neîntrerupte din lume, așa că urmele tale în nisip s-ar putea să fie unice. Această plajă reprezintă un loc ideal pentru a te relaxa la soare în liniște și pentru a admira dunele de nisip care conferă aspect de deșert, parcurile naționale din jur, balenele sau delfinii. Clima caldă și valurile fac din Plaja 90 de mile o destinație de vacanță minunată.

     Ce îți poți dori mai mult decât să te cazezi la un hotel de 3 sau 4 stele, din apropierea plajei? Prețul unui sejur de 6 nopți, la un astfel de hotel, variază între 330 și 500 de euro/persoană.

  • Plaja Tossa de Mar din Spania 

      Plaja din Tossa de Mar, un orășel istoric din provincia Girona, are un farmec aparte. De pe malul mării, poți admira și celebra Vila Vella, o fortificație medievală foarte bine conservată, care merită trecută pe lista obiectivelor de vizitat, după o zi de relaxare la plajă. În plus, provincia Girona este cunoscută pentru bucătăria sa tradițională, așa că merită să o vizitezi pentru Paella, o mâncare de orez, renumită în Spania pentru gustul său inconfundabil.

     Tossa de Mar este situat pe Costa Brava, la aproximativ 100 km nord de Barcelona și la 100 km sud de granița cu Franța. Aeroporturile sunt cele mai apropiate opțiuni în cazul în care acestea au zbor către Spania, apoi Barcelona și Girona. De la Barcelona sau de la Aeroportul Girona poți închiria o mașină și te duce direct la Tossa. Alternativ, poți lua un autobuz de la oricare dintre aeroporturi spre Tossa de Mar.

    Te încântă? Un sejur de 6 nopți la un hotel de 3 stele, din apropierea plajei, costă aproximativ 500 de euro/persoană.

  • Plaja Kavalikefta din Grecia 

        Cunoscută și sub numele de Kalamitsi, plaja este situată în partea estică a Insulei Lefkada. Această destinație este perfectă pentru amatorii de scufundări. Drumul până acolo este destul de îngust și cu multe curbe, dar se poate ajunge fără probleme. Există o terasă de unde poți cumpăra sucuri și preparate reci. Merită din plin să vizitezi această plajă! Peisaje pitorești, taverne tradiționale, mâncare bună, plajă spectaculoasă… ce poți să îți dorești mai mult? Nu trebuie să ratezi Kavalikefta, o plaja micuță, dar foarte frumoasă, cu stânci pe malul apei.  

        Te gândești deja să cauți oferte de cazare? Prețul unui sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, este de aproximativ 420 de euro/persoană.

  • Plaja Elafonissi cu nisip roz din Creta

     Nu trebuie să mergi tocmai în Bahamas pentru a te bucura de nisipul roz al plajelor desprinse parcă dintr-o poveste. Un astfel de colț de paradis se află mult mai aproape decât crezi, în partea de sud-vest a Insulei Creta, la circa 75 de km de orașul Chania.

       Plaja Elafonissi este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume, o fâșie din nisip roz precum păsările flamingo, scăldată de cele mai azurii ape pe care le vei vedea vreodată. Deşi pare să fie scoasă dintr-un basm, această plajă cu nisip roz este reală și poate deveni o destinație de vacanță inedită. Culoarea vine de la fragmentele de coral care s-au amestecat, în timp, cu nisipul. Pentru a ajunge la plaja roz a Insulei Creta, poți închiria o mașină din Chania sau o croazieră de o zi, cu plecare din portul capitalei Heraklion.

       Sună bine? Te poți interesa de cazare chiar acum! Un sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, te poate costa între 200 și 300 de euro/persoană.   

  • Plaja Playa del Amor din Mexic 

   Playa del Amor, cunoscută și sub numele de Plaja Ascunsă, este o structură insulară, aparținând de Insulele Marieta, situată la vest de Puerto Vallarta, în Mexic. Playa del Amor este invizibilă din exterior, dar accesibilă numai printr-un tunel lung de apă, care leagă plaja de Oceanul Pacific. Plaja Ascunsă, scăldată de apele limpezi şi de culoarea turcoazului, este ideală pentru pasionaţii de scufundări.

      Îți dorești să te cazezi la un hotel în apropierea plajei? Prețul unui sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, poata varia între 300 și 400 de euro/persoană.

  • Plaja Santa Maria Dell’ Isola din Italia

      Dacă ajungi în regiunea Calabria din sudul Italiei, merită să faci un popas în fascinantul Tropea și să mergi la plaja Santa Maria Dell’Isola, situată exact lângă baza unei stânci pe care se află mănăstirea cu același nume. Dacă dorești să ai parte de o aventură completă, atunci trebuie neaparat să urci toate treptele ce duc, până în vârf, la mănăstire! În Tropea sunt foarte multe restaurante micuţe, cu preţuri rezonabile, în care se servesc pizza sau preparate locale, din care nu lipseşte, ca ingredient, ceapa roşie de Tropea, folosită în bucătăria din toată ţara. Ceapa roşie se găseşte chiar şi în magazinele de suvenire. 

      Ți se pare tentant? Iată o ofertă de transport și de cazare! Un sejur de 4 nopți la un hotel de 3 stele din apropiere, cu mic dejun inclus și bilet de avion asigurat, te poate costa aproximativ 120 de euro/persoană.

  • Plaja Zlatni Rat din Croația

    Croația reprezintă o destinație de vacanță preferată de tot mai mulți turiști, iar dacă ne uităm la peisaje, putem deduce, cu ușurință, motivul pentru care această țară a devenit atât de populară. Situată în stațiunea Bol din insula croată Brac, Zlatni Rat este cea mai frumoasă plajă din zonă, forma ei alungită schimbându-se în funcție de vreme. Pe plaja Zlatni Rat vei găsi toate facilitățile, de la baruri până la închiriere de biciclete și sporturi nautice. Foarte aproape există o promenadă umbroasă cu restaurante și peisaje superbe, care se întinde pe 2 km, până în orașul Bol. Eu te sfătuiesc să o pui pe listă, altfel vei pierde multe nuanțe de albastru-turcoaz.

     Dacă vrei să te cazezi la un hotel de 3 stele, pentru un sejur de 6 nopți, acesta ar costa între 180 și 250 de euro/persoană.

  • Plaja Oludeniz din Turcia 

Plaja face parte din rezervația naturală Oludeniz, care se află în sud-estul Turciei la 240 km de Antalya. În limba turcă, Oludeniz înseamnă “Mare Moartă”, denumire care provine de la apele calme. În plus, acestui loc i se mai spune și “Laguna Albastră”, dat fiind că apa e limpede și clară, chiar dacă provine din confluențele a două mări, anume Marea Mediterană și Marea Egee. Aici, construcțiile au fost interzise, prin urmare liniștea și relaxarea sunt asigurate. Această lagună albastră cu o plajă superbă, acoperită de pietre, reprezintă un loc bun pentru reîncărcarea bateriilor .

    Mâncărurile din pește proaspăt sunt favoritele gurmanzilor aflați în vacanță, în Oludeniz. Pe toate acestea le poți găsi la resturantele de pe malul mării, dar cele mai frumoase priveliști le vei avea dacă alegi un bar sau un restaurant aflat pe dealul din spatele lagunei. Panorama este fantastică la apusul soarelui, când poți admira pădurea, plaja, laguna și culorile apusului reflectate în apa mării.

      N-ar trebui să ratezi o vacanță către această destinație! Prețul unui sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, pornește de la 270 de euro/persoană.

  • Plaja Nissi din Cipru 

     Combinația perfectă dintre natură, apele turcoaz și nenumăratele opțiuni de distracție transformă Plaja Nissi într-un pariu câștigător pentru turiști. Nissi Beach, în apropiere de staţiunea Ayia Napa, este printre printre puţinele plaje din Cipru unde poţi face bungee jumping. Plaja este înconjurată de vegetaţie luxuriantă şi, pe lângă relaxare, poţi găsi aici posibilitatea de a practica multe sporturi de apă, de la volei la windsurf. Şi interesant la această plajă mai este ţărmul care străbate marea şi formează un fel de arhipelag. Pe plajă există mai multe pavilioane din lemn și terase în aer liber pentru a te bucura de briza mării.

      Vrei să cauți deja oferte de cazare? Un sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, te poate costa de la 170 până la 400 de euro/persoană, în funcție de distanța acestuia față de plajă.

  • Plaja Virginia din Statele Unite ale Americii 

    Plaja Virginia se află pe Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii, mai exact în statul cu același nume, Virginia, la malul Oceanului Atlantic. Aceasta este considerată drept una dintre cele mai lungi plaje din lume , având 56 de kilometri. Plaja este populară pentru surfing și fotbal, devenind o stațiune tot mai căutată. De asemenea, se organizează frecvent tot felul de festivaluri în timpul verii și apar buticuri cu înghețată, vată pe băț și alte delicii. Există multe locuri pe plaja Virginia unde poți savura înghețată cu bomboane și diverse arome, precum: vanilie, ciocolată, pepene galben, fistic…

Ți-a rămas gândul la festivaluri și la înghețata cu bomboane? Dacă îți dorești, totul poate deveni realitate. Prețul unui sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, din apropiere, variază între 400 și 600 de euro/persoană.

  • Plaja Praia do Cassino din Brazilia

    Praia do Cassino se întinde de la granița sudică a Braziliei cu Uruguay până la Rio Grande și este cea mai lungă plajă neîntreruptă din lume. Această întindere de nisip, de 241 de kilometri, este iubită de surferi. Poți lua plimbări de-a lungul țărmului pentru a descoperi navele uriașe semiscufundate de pe coastă. Dunele de nisip, fauna sălbatică și renumitul naufragiu Navio Altair, chiar în largul coastei, fac din Praia do Cassino o destinație de luat în calcul.

      Vrei să ai parte de o vacanță unică? Prețul unui sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, pornește de la 250 de euro/persoană.

  • Plaja Muizenberg din Africa de Sud 

      Plaja Muizenberg este o suburbie a capitalei Africii de Sud, Cape Town. Această plajă face senzație printre fotografii lumii, care sunt încântați de căsuțele colorate ce se găsesc aici. Muizenberg este atractiv și datorită stâncilor înalte, preferate de către alpiniștii de pretutindeni. Nisipul este auriu, mereu fierbinte şi foarte fin. Se pot juca sporturi de plajă – fotbal pe nisip, volei, badminton. Plaja Muizenberg este dotată cu tot ceea ce îți poți dori ca turist, adică numeroase restaurante, terase cu specific, cafenele, magazine şi baruri.

     Aștepți cu nerăbdare o vacanță către această destinație? Un sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, costă aproximativ 350 de euro/persoană.

  • Plaja Cala Mariolu din Italia

       Plaja se află în apropierea pitorescului sătuc Baunei și  se poate ajunge fie cu barca pe mare, fie pe uscat pe un traseu de drumeţie. Cu ape puţin adânci și mărginită de stânci acoperite cu arbuști, plaja este potrivită pentru scuba diving şi snorkeling, mai ales că ţărmul e plin de grote şi golfuri. Ai spune că ești în Caraibe dacă mâncarea, absolut delicioasă, nu ar striga atât de puternic: ITALIA!

      Îți dorești o vacanță cu iz italienesc? Prețul unui sejur de 6 nopți, la un hotel de 3 stele, pornește de la 300 de euro/persoană.

 

Acum că ai aflat care sunt cele mai frumoase plaje ale lumii, merită să mergi în următoarea vacanță într-unul dintre aceste locuri de poveste!

 

 

Bibliografie și surse foto:
https://ideipentruvacanta.ro/plaje-incredibile/
https://travelator.ro/cele-mai-frumoase-plaje-din-europa/
https://www.descopera.ro/galerii/14918969-cele-mai-incredibile-plaje-din-lume-locuri-care-te-fascineaza
https://www.infotour.ro/ghid-turistic/divertisment/plaja-nissi-din-ayia-napa-8100
https://invacante.ro/oludeniz-turcia/
http://valizacucalatorii.ro/idei/plaja-soare/plajele-cristaline-de-pe-coasta-dalmata
https://www.booking.com/

 

Articol realizat de Gabriela-Lucia Neagu

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »