singapore finalists http://www.wtatennis.com/news/elite-eight-halep-muguruza-top-groups-wta-finals-draw#&gid=1&pid=2

Hai Simona!

         Dragoș Argint

Articolul următor este despre numărul 1 mondial, Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România, din toate timpurile. Opinia personală a autorului reflectă munca tenismenei care este un brand de mari proporții pentru România și un ambasador de succes în procesul de promovare a tenisului la nivel global.

Fără doar și poate, Simona Halep, este personalitatea care stârnește controversă, ne face să fim mândri, este modelul care ghidează o națiune și produce vitalitate. Acest om ne ajută atât ca spectatori, cât și în fața micului ecran să ne unim, să fim noi, românii de pretuntindeni, împreună spre a aduce glorie nației noastre.

Hai, Simona! Este sintagma pe care o rostim cu înverșunare, în urma raliurilor aruncate în terenul adversarelor. Constănțeanca este singura jucătoare de tenis din lume, prezentă în top 5 WTA, de patru ani de zile. Serena Williams, Pliskova, Kerber, Wozniacki, Muguruza, Konta sunt tenisman-ele care au cedat pe rând în fața unui om, ce nu impresionează prin statură, ci prin poziționarea în teren, precizia lovirirea mingii de tenis și motivația de a cuceri culmile sau trofeele, după cum ea însăși afirmă.

Venită dintr-un sport puțin familiar în țara noastră, Simona Halep, a declarat în interviul cu Irina Păcurariu: “ambiția și încăpățânarea pe care o am în mine m-au ajutat să ajung aici.”[1] Faptul că suntem țara care dă numărul 1 în lume în tenis, dar care nu are nicio arenă pentru a practica sportul cu racheta în mână, nu a făcut-o pe această competitoare absolută decât să continue munca sa fără epuizare.

[1] https://www.youtube.com/watch?v=u2WZVL1y45w&t=2380s

singapore finalists  http://www.wtatennis.com/news/elite-eight-halep-muguruza-top-groups-wta-finals-draw#&gid=1&pid=2
singapore finalists
http://www.wtatennis.com/news/elite-eight-halep-muguruza-top-groups-wta-finals-draw#&gid=1&pid=2

Duminică a început Turneul Campionelor de la Singapore. Evenimentul reprezintă cadrul unde se vor întâlni cele mai bune 8 jucătoare de tenis din lume. Ca de obicei, românca a spus DA hotărât invitației asiaticilor. Grupa Roșie are următoarea componență: Simona Halep, Elena Svitolina, Caroline Wozniacki și Caroline Garcia.[1]

Pezentarea oficială a sportivelor la Turneneul Campioanelor de la Singapore 2017, se poate găsi în link-ul următor: https://www.youtube.com/watch?v=XEU4oUTzG2o

Care este mesajul pe care trebuie să îl transmitem acum despre și pentru o sportivă care scrie istoria, înainte de startul celui mai important turneu de tenis al anului? Îți imaginezi tu, oare, cum ar fi să te privească milioane de oameni, care de fiecare dată îți cer să fii cel mai bun, fără de greșeală? Eu pot greși, nu mă cunosc milioane de oameni. De fiecare dată voi începe și pot relua totul, fără a se colporta agresiv în presă, fără a mi se aduce a mi se atrage atenția, fără a știi oameni din întreaga lume.

Simona Halep pentru români este ispirația de care au nevoie. În lipsa unor conducători atenți la nevoile gloatei, ea aduce aer. Este liderul indirect care ne ne încurajează de fiecare dată să visăm, să sperăm și să credem în ceva mai bun. Oricât de pătimași am fi când se aduce în discuție subiectul curent, noi toți avem o parte care vibrează la idealurile Simonei.

Hai, Simona! Ești românul care face lucrurile posibile. Produsul muncii tale ne face mai puternici. Ești speranța noastră de mai bine. Indiferent de impresiile mai mult sau mai puțin cugetat afirmate, sunetul mingii de tenis ne motivează să te apreciem cu o tot mai multă ardoare, de fiecare dată când ești pe teren.

Hai Simona! Se va auzi începând de luni pe întreg mapamondul. Sunt mândru pentru că am ocazia de a fi contemporan cu acest om.

[1]http://www.wtatennis.com/photos/wta-finals-contenders-red-group

china open cu numarul 1 (la final) http://www.wtatennis.com/photos/wta-finals-contenders-red-group
china open cu numarul 1 (la final)
http://www.wtatennis.com/photos/wta-finals-contenders-red-group
Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »