Festivalul Internaţional Rock în Parc (13-14 iunie, Arenele Romane)

 

 

Festivalul Internaţional Rock în Parc (13-14 iunie, Arenele Romane)

Timpul rămas până la Festivalul Internaţional Rock în Parc se scurge din ce în ce mai mult. Pe 13 şi 14  iunie, la Arenele Romane din Parcul Carol (Bucureşti) va avea loc o veritabilă celebrare a valorilor muzicii rock. Legendele classic rockului, The Animals şi The Troggs, vor urca pe scenă în uralele spectatorilor în cadrul singurului eveniment de calibru cu intrare liberă din România.

Pe lângă cei doi coloşi ai muzici rock, vor mai concerta alte 15 trupe autohtone care şi-au câştigat dreptul de a participa în cadrul festivalului în urma unei selecţii atente a publicului şi a juriului din cele 3 etape de calificare desfăşurate în lunile noiembrie, martie şi aprilie.

Mai mult decât atât, invitaţi speciali vor fi membrii trupei Riff care vor încânta pe cei prezenţi cu piese nemuritoare precum „În loc de bun rămas”, „Cercul vieții” sau „Ochii tăi”.

Publicul va avea şansa de a asculta live o gamă variată a ceea ce înseamnă muzica rock. Vom avea parte de o expunere a unor subgenuri diversificate, toate adăpostite de umbrelăacomplexităţii şi varietăţii genului rock: de la heavy metal la blues rock, de la progressive la punk-rock, de la electro-rock la alternative.

Programul evenimentului a fost organizat în funcţie de tipologii muzicale, astfel că începând cu ora 15:00 vor urca pe scenă formaţii care abordează un gen apropiat de  heavy metal, urmând ca agresivitatea stilului să se diminueze treptat, iar la ceas de seară se vor auzi ritmuri de pop-rock şi classic rock.

 

Astfel, programul zilei de 13 iunie va arăta astfel:

 

     15:00 – Masked Toys

     15:50 – Vespera

     16:40  – Rock4ce

     17:25 – Reborn

 

     18:15 – Red Cat Bone

     19:10 – Plastik Charm

     20:05 –– Stema

     21:00 – Tudor Turcu feat. The Colours

 

  • Headliner:

     22:00 – The Troggs

 

 

Programul zilei de 14 iunie este următorul:

 

     14:00 – DinUmbră

     14:45 – 9,7 Richter

     15:40  – Loungerie II

     16:40  – Divizion of Joy

     17:40 – Just another lie

     18:40 – Burning Table

     19:35 – Clar de lună

     20:30 – George Sărluceanu

 

  • Special guest:

      21:30 –  Riff

 

  • Headliner:

      22:30 – The Animals

 

Fondată în Marea Britanie, The Troggs reprezintă una dintre cele mai influente trupe ale genurilor rock și punk. Sunt autorii unor hit-uri precum: “Wild Thing”, “With a Girl Like You” “Love is All Around”. Artiști precum Iggy Pop și The Ramones îi menționează drept inspirație pentru muzica lor, iar Jimi Hendrix a realizat un cover după piesa “Wild Thing” numind-o “imn național”.

The Animals fac parte din fenomenul cunoscut în America sub numele de “British Invasion”, o perioadă fructuoasă pentru muzică, în care s-au remarcat The Beatles, The Who și The Rolling Stone si sunt autorii unor piese arhicunoscute precum “House of the Rising Sun” sau “Don’t Let Me Be Misunderstood”.

Riff ocupă locul doi în clasamentul celor mai longevive formaţii româneşti, după Phoenix. Trupa promovează genul hard rock cu influenţe de blues, iar consecvenţa sa a fost apreciată nu numai prin aplauzele publicului, ci şi prin premii dobândite de-a lungul carierei. Riff a reprezentat România în deschiderea concertelor unor mari nume ale muzicii internaţionale precum Chris Norman sau Ten Years After.

 

Festivalul Rock în Parc este un eveniment prezentat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” şi Primăria sectorului 4, organizat de Phoenix Entertainment şi Sfinx Experience și susținut de Ciuc Live Music.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »