Festivalul de scurtmetraje „Maramureş International Film Festival”

Sursa foto: www.facebook.com/pages/Centrul-Cultural-Sighetu-Marmatiei/596367103707680?fref=ts

Festivalul de scurtmetraje „Maramureş International Film Festival”

Printre celelalte festivaluri de film realizate la noi în ţară, deja cu notorietate, în acest weekend şi-a făcut simţită prezenţa un nou festival de scurtmetraje, care se afla la prima ediţie, Maramureş Internaţional Film Festival.
Cuvinte de laudă au adus şi Horaţiu Mălăele şi Doru Ana, prezenţi în aceste zile la festival.


MMIF a fost organizat Primaria Sighetul Marmaiei prin intermediul Centrului Cultural, in Parcul Central, intr-un cort amenajat cu locuri pentru fiecare persoana care si-a dorit sa participe, intrarea fiind libera.
In cadrul evenimentului, s-au prezentat creatii premiate la Cannes, scurtmetraje nominalizate la premiul BEST SHORT MMIFF si CROSSING BORDERS Award din diferite tari precum UK, Franța, Germania, Ucraina, India, Australia, Turcia, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Serbia,Georgia, Rusia.
Festivalul s-a deschis cu competiţia de scurtmetraje, în 16 iulie având loc proiecţia filmului „Rate Me”, film premiat la Cannes 2015 – Director’s Fortnight/ Quinzaine des Realisateurs cu premiul Illy Prize pentru BEST SHORT. Filmul „Rate Me”, este realizat anul acesta in Marea Britanie, semnat de regizorul Fyzal Boulifa.
In aceasi timp, spectatorii au putut urmari atat productii ale studentilor la facultatile de profil: UNATC, Universitatea Babeș-Bolyay și Filmakademie Baden-Wurttemberg, cat scurtmetrajele de animație premiate la ultima ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație ”Anim’est” din București.

A consemnat: Alexandra Tudose

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »