Fa tu primul pas

Fa tu primul pas

Sau comedia savuroasa care contureaza inceputul unei relatii

Vinerea aceasta, 28 noiembrie 2014, a avut loc premiera comediei “Fa tu primul pas”, o productie marca Teatrul De Arta Bucuresti, care-i are ca protagonisti pe actorii Raluca Aprodu şi Marius Călugăriţa, sub regia lui Andrei Munteanu.
Timp de 1 ora si 20 de minute, publicul a fost partasul unei comedii savuroase care a conturat idila infiripata intre cele doua personaje – simbol ale piesei de teatru. Ingredientele principale ale succesului acestei noi productii sunt ironia si comicul de situatie si de limbaj, calitatea jocului actoricesc si scenariul plin de farmec, la care se adauga o buna viziune regizorala.

Fa_tu_primul1-171x240

S-a creat o poveste, pe scena, moment cu moment, unde publicul a fost direct invitat, ca un observator atent omniprezent. Absurdul situatiei care a deschis povestea a creat suspansul si amuzamentul pentru ce avea sa urmeze. O tanara ingénua patrunde in locuinta unui domn parizian si pune stapanire pe acel loc, instalandu-se acolo timp de cateva zile sub pretextul cautarii unui anume domn Ferrand si a lipsei banilor.
Comedia se dezvolta intr-un crescendo mai mult decat interesant, cei doi trec printr-un tumult de stari, de la enervare, la ura si…dragoste. Se cauta, se descopera, se cunoc, se recunosc, se regasesc.
Pentru ca dragostea inseamna regasirea sinelui in celalalt, pentru ca relatia presupune un oc abil al personalitatilor celor doi si pentru ca pasiunea se aprinde atunci cand ne asteptam mai putin.
De ceva timp nu am mai ras cu atata pofta la o piesa de teatru si nu m-am mai relaxat atat de mult ca la premiera spectacolului “Fa tu primul pas”. Ma regaseam in poveste, ma gandeam cum as fi reactionat eu in absurdul situatiei create de povestea conturata.
Ne gandim la primul pas ca la cel mai greu, in care riscam si avem falsa impresie ca pierdem (ego, ambitie, legatura prieteniei etc). Adevarul (al vietii si al piesei de teatru) ne arata cum castiga cel mai mult tocmai cel care face primul pas. Renuntand la orgoliul seducatorului, dobandeste dragostea profunda, puternica si de durata. Si cum mereu exista seducator si sedus, mereu exista si negociere, dar si << cadere la pace >>.
Despre toate acestea si despre multe altele poate fi vorba in cadrul piesei “ Fa tu primul pas”, pe care o recomandam cu caldura. Pe 28 decembrie puteti fi si voi spectatorii acestei comedii savuroase, de neuitat.

Laura Lucia Mihalca

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »