Expozitie Liviu Mihai – Keep searching la Galeria Art Yourself

Joi, 24 martie, galeria Art Yourself va deveni gazda unei expoziţii de excepţie: Liviu Mihai – Keep Searching. Vernisajul va avea loc de la orele 19.00.

Liviu Mihai este un reprezentant de marca al tinerei generatii, care incepe sa se afirme atat in tara, cat si pe scena artei internationale.

Cu o tehnica aparte, cu subiecte uneori atipice, uneori intrigante, Liviu Mihai reuseste sa faca o trecere cursiva si naturala intre grafica si pictura.

Liviu Mihai este un artist vizual care se subscrie în mod preponderent existenţialismului în pictură. Subiectele lui nu au nevoie de impresia lăsată de carnaţie; abordarea este una clară, iar mesajul de un realism expresiv. Tratările fenomenologice ale artistului sugerează necesitatea fixării unei suprateme în operă, reieşind ca aplicaţii ale unui auto-didacticism. În cazul de faţă, accentul cade pe latura psihanalitică, un personaj favorit fiind însuşi Freud. Pata de culoare e instabilă în opera lui Liviu, poate încadra un compozit care se recompune pe sine, se deconstruieşte păstrând înfăţişarea, dar ignorând forma. Fondul – conceptul, este cel care conferă greutate şi decide aspectul întregii lucrări. Spre deosebire de mulţi artişti contemporani, fundalul nu constituie o prioritate, artistul stăpâneşte atât de bine tehnica încât face abstracţie de horror vacui, atrăgând atenţia spre centrul imaginii prin distribuţia culorilor şi a eclerajului. Densitatea luminii este un factor care poate păcăli ochiul; ceea ce pare o zonă ternă de pe suprafaţa unui corp uman lărgeşte contactul psihologic.

În creaţia lui Liviu Mihai este aşezat fără îndoială omul la loc de cinste, cu toate tulburările şi transformările specifice entităţii înzestrate cu o carcasă. Acest precept stoic este depăşit, artistul atrăgând teme profund sufleteşti, psihologice.

„Imi place ideea de devenire si transformare, fenomen care insoteste realitate imediata, in acelasi timp merg spre o tendinta de topire a a realului, o amestecare intr-o masa care e mai degraba abstracta la final, dar daca explorezi mai bine poti sa deslusesti formele concrete care compun acea masa abstracta. Este un dualism pe care fizica si matematica il observa foarte bine si ma refer aici la miscro si macrocosmos. O forma ramane recognoscibila atata timp cat ramane in campul visual al privitorului si poate prelua coordonatele necesare prin care creierul o intelege si o descrie, dar daca ne apropiem mai mult, aceeasi forma devine altceva, intram in micro, realitatea dinainte isi pierde consistenta si preia alti parametri total diferiti. E o miscare de inainte si inapoi care creaza realitati diferite pe care incerc sa le surprind si in arta.” Liviu Mihai

Prin urmare, contemplăm o pictură matură în întreaga operă, ale cărei cote sunt în creştere constantă, proprietate a unui artist cu viziuni complexe, cu puternic caracter meditativ.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »