Expozitia Fatete ale expresiei – Ruxandra Stefana Munteanu

Uniunea Artiştilor Plastici din Romȃnia şi Ruxandra Ştefana Munteanu vă invită marţi, 27 august 2013, ora 17.00, la vernisajul expoziţiei personale Faţete ale expresiei, care va avea loc la Galeria Orizont din Bucureşti.

Prezintă: Roxana Păsculescu.

Titlul expoziției trimite spre ideea alăturării pe simeză a două tipuri de lucrări (artă decorativă și pictură) care reflectă același ansamblu de trăiri transpuse în lumea materială sau de elemente ale vieții concrete transpuse în abstract sau, pe alocuri, redate in compoziții figurative.
Motivatia lucrărilor abstracte: dorința de a compensa, prin sublimare, griul din lumea cotidiana, prin crearea unei lumi fantastice, cu legi proprii atȃt în ceea ce privește simbolistica, cȃt şi în privinţa modului de construcţie a formelor (mai degrabă unul gestual decȃt unul al predeterminărilor). Astfel, lucrările reflectă un proces continuu de căutare a calmului şi seninătăţii, deşi, în mod paradoxal, această căutare se concretizează în şi se exprimă prin compoziţii dinamice, marcate de nelinişte. Cu realizarea lucrărilor figurative am dorit o reîntoarcere la natură și la concret.

August 2013,
Ruxandra Ştefana Munteanu

Expoziţia va fi deschisă în perioada 27 august – 9 septembrie 2013, de luni pȃnă duminică.

Partener Media : Revista Art Out

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »