EXPOZIȚIA „DINTR-UNA”

EXPOZIȚIA „DINTR-UNA” (EDITIA A V-A)

Marți 16 decembrie 2014, ora 14:00 la Centrul de Cultură Arhitecturală din București (str. Jean-Louis Calderon, nr. 48) a avut loc vernisajul expoziției colective a tinerelor cadre didactice din Universitatea Națională de Arte București, intitulată „dintr-UNA” (ediția a V-a).
Expoziția Dintr-UNA de anul acesta este prezentă într-un loc nou pentru expozanți, și anume, Casa de Cultură a Arhitecților, din str Jean-Luis Calderon nr 48, aproape de parcul Grădina Icoanei. Clădirea este superbă, în interior plafoanele sunt decorate floral, într-o atmosferă care te trimite blând în spațiul în care au trăit Eminescu, Caragiale și Creangă.

10847133_10152990883834548_1148338120_n
Lucrările artiștilor exprimă cele mai sincere abordări ale experimentelor artei contemporane, strâns ancorate în vâltoarea prezentului. Pentru mine, întreagul spațiu, cu tot cu arhitectura clădirii și expoziția astfel așezată este o operă de artă. Merită să mergeți să vedeți această ediție a expozițiilor tinerelor cadre didactice ale UNArte, fie și numai pentru a observa cât de bine se îmbină ansamblul lucrărilor postmoderne cu structura spațiului și decorațiile atât de apreciate în trecut, păstrate acum ca exemple estetice istorice. Nu ai fi înclinat să crezi că se poate așa ceva, și totuși se poate. Probabil pentru că frumusețea este mereu nouă și unică și iradiază din ambele surse la fel.
Lucrările sunt cât mai originale și speciale fiecare în parte. Expoziția este o poveste. Fiecare lucrare te trimite plină de prietenie spre următoarea, care fie te odihnește, fie îți tensionează curiozitatea și capacitatea analitică, mai ales în cazul lucrărilor conceptuale.
Din nou, ansamblul este cel care fascinează, bucură și hrănește foamea de frumos și contemplare.

Expoziția adună 19 tineri artiști: Georgian BĂRBIERU, Otilia BOERU, Oana BORDEANU, Răzvan-Constantin CARATĂNASE, Sergiu CHIHAIA, Bogdan CIOBANU, Ioana CIOCAN, Liviu EPURAȘ, Felicia IONESCU, Radu MANELICI, Ionuț MARIN, Gabriela MATEESCU, Adrian MEDELEANU, George MIRCEA, Beniamin POPESCU, Alexandra RUSU, Andrei TUDORAN, Răzvan TUN, Mihai ZGONDOIU.
Curatorii acestei expoziții sunt: Răzvan-Constantin CARATĂNASE și Andrei TUDORAN.
Cuvântul de deschidere a fost ținut de doamna dr. arh. CUREA Viorica (Președinte al Uniunii Arhitecților din România) și de domnul prof. univ. dr. Cătălin BĂLESCU (Rector al Universității Naționale de Arte din București).
Expoziția este deschisă în perioada 16 decembrie 2014 – 16 ianuarie 2015 și poate fi vizitată de luni până joi, între orele 10.00 – 16.00, și vinerea între orele 10.00 – 14.00. (cu excepția perioadei 20 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015).
Intrarea este liberă.

A consemnat,
Jenny Stângaciu

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »