EXPOZIȚIA DE ORIGAMI

EXPOZIȚIA DE ORIGAMI

Cine?

Alexandru Găvan.

Ce?

Expoziția de origami ,,Tărâm de poveste”.

Când?

Între 14 și 17 decembrie 2012.

Unde?

La Colegiul Național ,,Grigore Moisil”, București.

Cum?

Cu rabdare și multă pasiune. Acestea sunt cuvintele cheie după care se ghidează și origamistul mai sus menționat. Sau cel puțin așa ne-a spus nouă, elevilor din clasa a 9-a F care am ajutat la organizarea acestei expoziții împreună cu directorul revistei ,,Art-Out”, Laura Lucia Mihalca.
Bucuroși de așa o propunere și dornici de a ajuta, ne-am împărțit sarcinile: Băieții, băieți fiind au mutat din loc în loc soclurile de polistiren, pe care mai apoi, fetele au așezat frumos exponatele ce erau reprezentate de iepurași, elefanți ,până la nuferi și diverse flori. După ce am terminat cu ,,aranjatul”, ne-am îndreptat spre călduroasa noastră clasă pentru a fi inițiați în tainele acestei arte.
În timp ce Laura ne povestea despre începuturile acestei forme de exprimare, noi ne chinuiam să înțelegem cum putem să îndoim o bucățică de hartie colorată, astfel încât să rezulte o floare. Bineînteles , am fost asistați și ajutați de Alexandru, care la final ne-a înmânat și câte o diplomă.

De ce?

Pentru că Origami este ARTĂ. O artă veche de aproape 1000 de ani, care la începuturile sale era doar un mod frumos de a se petrece timpul la curtea împărătească.Acum însă aceasta este cunoscută în toată lumea și îndrăgită de oameni de toate vârstele. Este o mare plăcere să vezi cum o bucată de hârtie este transformată numai prin împăturirea ei într-o floare sau într-un animal colorat.Aceste mici ( sau mari) construcții de hârtie aduc zâmbetul pe fețele oamenilor, făcându-i să realizeze ce minunății se pot realiza doar cu răbdare și puțină îndemânare.

Alexandra-Ioana Badea
Oana Stan-Vlad

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »